RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erling Folkvord inne på ny måling


Erling Folkvord (R) er Rødts førstekandidat i Oslo, og er inne på Stortinget i følge en fersk meningsmåling.
Erling Folkvord (R) er Rødts førstekandidat i Oslo, og er inne på Stortinget i følge en fersk meningsmåling.
I en fersk meningsmåling får partiet Rødt to representanter på Stortinget.

OSLO ØST: - Det trengs noen vaktbikkjer blant flokkdyra på Løvebakken, sier en entusiastisk Erling Folkvord (R).

Folkvord er Rødts førstekandidat i Oslo, og bosatt i Gamle Oslo.

SE OPPDATERTE MENINGSMÅLINGER HER

Dersom resultatet av to ferkse meningsmålinger holder seg fram til 14. september er Folkvord sikret plass på Stortinget. Det er også hans kollega, partileder Torstein Dahle fra Hordaland.

Kan hindre Frp

- To Rødt-representanter på Stortinget kan bli avgjørende for å hindre Siv Jensen og Frp fra regjeringsmakt. Og et sterkt Rødt som puster de rødgrønne i nakken vil bidra til at norsk politikk faktisk blir både rødere og grønnere. Ikke minst vil Rødt sørge for at en hel del forslag blir stilt, som ellers ville blitt forbigått i stillhet, sier en entusiastisk Erling Folkvord.SE POLITIKERNES EGNE VALGKAMPBILDER HER

Dobbel oppslutning

I den første undersøkelsen, som Synovate gjennomførte for Dagbladet i mai får Rødt en oppslutning på 2,4 prosent. I en fersk undersøkelse som Norfolk har gjennomført for Klassekampen ender Rødt opp med en oppslutning på 2,2 prosent.

Det er første gang Rødt stiller til Stortingsvalg, etter at partiene Rød Valgallianse (RV) og AKP slo seg sammen i 2007. AKP har aldri stilt egen liste til valg, men har tidligere deltatt sammen med RV.

Til sammenlikning med de ferske målingen fikk RV fattige 1,2 prosent oppslutning ved Stortingsvalget i 2005. Forrige - og eneste - gang partiet har hatt representanter på Stortinget var i perioden 1993-1997, også da med Erling Folkvord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere