Gå til sidens hovedinnhold

Erling Laes ambassadeløfte

Erling Lae lover i dagens utgave av Ullern Avis Akersposten at ambassadetomten blir stående urørt til ambassadesaken er ferdig i rettsapparatet. - Det er fantastisk, sier Margrethe Geelmuyden.

Huseby: - Det er fantastisk. Det er en utrolig lettelse at byrådslederen nå sørger for vår rettssikkerhet. Nå kan vi få prøvet saken for retten uten å måtte slåss mot bulldosere samtidig, sier leder av Aksjon Vern Husebyskogen (AVH), Margrethe Geelmuyden.
AVH, velforeninger, Oslo bueskyttere og Naturvernforbundet har stevnet Oslo kommune og staten for retten i ambassadesaken. Ankepunktet er saksbehandlingsfeil i forbindelse med reguleringsvedtaket i bystyret. Margrethe Geelmuyden har tidligere uttrykt bekymring for at kommunen kan gi igangsettelsestillatelse for bygging av ambassade før saken er prøvd for retten. Saksøkerne har i den forbindelse stevnet kommunen og bedt tingretten om oppsettende virkning. Nå har byrådsleder Erling Lae garantert for at det ikke blir bygging i Husebyskogen så lenge saken verserer for retten. Det kan bety, om saken går til høyesterett, at det kan ta flere år før det blir aktuelt å sette i gang byggeprosessen.

Veldig glade

"Ambassadesaken skal nå prøves for rettsapparatet. Det skal ikke skje noe på tomten før saken er ferdig i rettsapparatet, selv om vi formelt kunne gitt tillatelse til å starte byggingen av ambassade", sier Erling Lae i portrettintervjuet i dagens utgave av Ullern Avis Akersposten.
- Vi vil selvfølgelig be byrådslederen formalisere løftet. I dag er det mange mennesker som er veldig glade for at saksbehandlingen vil bli ordentlig belyst, på en måte som er vårt demokrati og rettsstat verdig, sier Geelmuyden.

Lyst på fremtiden

Hun viser til hvilken betydning Laes løfte får for alle brukerne av Husebyskogen.
- Det er mange som er lykkelige for at vi i de nærmeste årene ikke trenger å bekymre oss for at det blir bygging. Nå kan alt fra bueskyttere og turgåere til hundeluftere og lekende barn fryde seg over våren i Husebyskogen. Samtidig kan dyr og planteliv se lyst på fremtiden. Rådyr, rev og grevling kan sammen med sjeldne fugler og flaggermus få være i fred i mange år. Heldigvis går det opp for stadig flere at det er en dårlig miljømessig og sikkerhetsmessig løsning å legge ambassaden på Makrellbekken. Vi håper at amerikanerne vil se seg om etter en mer egnet tomt, sier Geelmuyden.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene