RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna på rollelisten i BUSH-film


Fikk gode svar: Erna Solberg var engasjert og kom godt forberedt til spørsmålsrunden om drop out i videregående skole. Selma Ibrahim Karlsen, Emilie Borkerud og Ingvild Haus Grønlien på BUSH (Barne- og ungdomssenteret Holmlia) var dyktige intervjuere og fikk de svarene de ønsket seg av statsministeren. Alle foto: Aina Moberg
Fikk gode svar: Erna Solberg var engasjert og kom godt forberedt til spørsmålsrunden om drop out i videregående skole. Selma Ibrahim Karlsen, Emilie Borkerud og Ingvild Haus Grønlien på BUSH (Barne- og ungdomssenteret Holmlia) var dyktige intervjuere og fikk de svarene de ønsket seg av statsministeren. Alle foto: Aina Moberg
Frafall i videregående skole er tema for BUSH TVs dokumentarfilm. I den skal Erna Solberg også spille en rolle.

HOLMLIA: Statsministeren svarte et kjapt ja da redaksjonsgruppa ved barne- og ungdomssenteret på Holmlia (BUSH) inviterte henne for å svare på spørsmål om hva som kan gjøres for å hindre at så mange ungdommer av en eller annen grunn dropper ut av skolen.


– Vi er seks ungdommer som ønsker å lage en film om den tredjedelen som i dag ikke fullfører videregående skole, og hvorfor det er slik, sier Selma Ibrahim Karlsen.

Hun mener at årsaken for noen kan ha startet allerede på barneskolen.

– Derfor er det viktig at lærerne har god pedagogisk bakgrunn, og at den enkelte elev ikke blir satt i bås, sier Selma.

Det var dette de ville høre statsministerens tanker om.

LES OGSÅ: BUSH-TV følger søppelplukkerne

Alle må få ny sjanse

– Vi forberedte ni spørsmål om hvordan politikere og media belyser ungdom som dropper ut av skolen med én felles diagnose istedenfor å se på alle som enkeltindivider, sier Ingvild Haus Grønlien.

Ungdommene møtte en engasjert statsminister.

– Vi må bli flinkere til å finne broene inn igjen i skolen for de elevene som tar seg et friår. Å oppleve å ikke mestre er vondt for den det gjelder. Alle skal få en ny sjanse etter en pause, sier Erna Solberg, og legger ikke skjul på at hun synes det er et kjempeproblem at yrkesfag nå velges bort i så stor grad.

LES OGSÅ: Brenner for flere lærlingeplasser

På spørsmål om hva lærerne kan gjøre for å dempe frafallet i skolen, svarte hun:

– Vi skal sørge for at lærerne får bedre kompetanse.

Etter spørsmålsrunden sa statsministeren at hun gleder seg til å se filmen.

– Det er viktig at de unges stemme blir hørt, og at de kan være med å forme det som gjelder akkurat dem, sier Erna Solberg til Nordstrands Blad.

Ferdig i mars

Filmteamet var godt fornøyd med svarene.

– Vi fikk de tilbakemeldingene vi ville ha. Flere praksisplasser, fokus på den enkelte elev, og å fjerne drop out som begrep og erstatte det med det mer positive ordet frafall, sier Selma, og fortsetter:

– Det er betryggende at statsministeren vet og kan mye om temaet. Og, når selveste sjefen sier det, kan vi håpe på at det blir gjennomført.

Filmen skal være ferdig i mars neste år. Intervjuet med Erna Solberg er selvsagt med.

– Vårt mål er at filmen skal vises på en festival. Aller viktigst er det at lærerne får sett filmen. De er målgruppen vår, sier Ingvild Haus Grønlien.

LES OGSÅ: Ungdom vil heller ha buss enn burger

Skryter av BUSH

Erna Solberg benyttet for øvrig anledningen til å se seg rundt på hele barne- og ungdomssenteret som bebyttes av mellom fem hundre og tusen unge fra 1. klasse til opp i ungdomsårene hver eneste uke. Hun var innom både musikkstudio, kjøkkenet,kafeen,  medieverkstedet, klatreveggen,gymsalen, datrommet og hobbyrommet. Etterpå sa hun:

– Jeg tror det er mange ungdomsklubber i landet som misunner denne klubben.

Det var søt musikk i ørene til daglig leder Roland Daus.

– Jeg er stolt av BUSH, og veldig stolt av de unge som kaster seg ut i et så stort prosjekt som det er å lage en dokumentarfilm.

Han legger til at Erna Solberg ikke er den første toppolitikeren som besøker BUSH.

– Vi har tradisjon på dette. Både Jens Stoltenberg, Kjell Magne Bondevik og Jonas Gahr Støre har vært her. Det er viktig å vise politikerne hva vi driver med, sier Daus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere