*Nettavisen* Nyheter.

Erobret Oslo S med dans

Bjørnholtelevene skapte liv og røre da de plutelig omgjorde avgangshallen på Oslo sentralebanestasjon til dansegulv. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: Alle foto: Nina Schyberg Olsen

Elever fra musikk, dans og drama på Bjørnholt skole overrasket reisende på Oslo S med et forrykende dansestunt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den veien er toget...

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjørnholtelevene hadde koreografert dansen selv og den ble fremført i store grupper midt i ankomsthallen. Foto: Alle foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjørnholtelevene hoppet og spratt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristin Rylund (f.v.), Madeleine Leistad og Silje Gramstad før dansingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Adrenalinkick: Karoline Lokøen og Marita K. Gjerdingen syntes det var kjempegøy å være med på dansestuntet.

BJØRNHOLT/OSLO S: Omtrent da helgerushet satte inn på Oslo sentralbanestasjon sist fredag, ble ruteopplysninger plutselig erstattet av høy musikk og dansende ungdom.

Til tonene av Klovner i Kamps «Oslo» skapte bjørnholtelever liv og røre med samkjørte dansetrinn og godt humør.

Morsom utfordring

Bakgrunnen for dansestuntet var en utfordring om å arrangere en såkalt «Flash Mob», et hemmelig planlagt arrangement som plutselig oppstår og som skal oppleves som spontant for tilfeldig forbipasserende.

– Vi ønsker å fremkalle både smil, latter og undring blant reisende i hallen, opplyser Bjørnholt-inspektør Bror Roger Mathiesen før det hele tar til.

Tverrfaglig samarbeid

Bjørnholtlærer Kathrine Græsdal synes utfordringen var en god grunn for første-, andre- og tredjeklassene til å gjøre noe sammen og markere det nye skoleåret.

– Det er gøy å leke litt på tvers av klassetrinn og linjevalg, sier Græsdal - før klokka slår 14.00 og hun kaster seg ut i dansen.

Fire minutters moro

Hele danseseansen varte i fire energiske minutter, og nå har bjørnholtelevene sendt utfordringen videre til en skole i Stockholm. Målet er at tilsvarende stunt skal skje på alle sentrale togstasjoner i Europa.

– Kjempegøy!

Venninnne Karoline Lokøen og Marita K. Gjerdingen var blant de mange elevene som pustet lettet ut etter vel gjennomført dansestunt.

– Vi hadde en skikkelig gru-gledefølelse før vi startet, men det var kjempegøy og vi gjør det gjerne igjen, sier Karoline og Marita.

– Det gikk sakte da vi øvde på dansen før i dag, men her gikk det veldig fort og vi fikk skikkelig adrenalinkick, sier venninnene fornøyd.

Blant publikum var det etter det Nordstrands Blad opplevde mange positive reaksjoner, selv om det også var noen stressa mennesker som fryktet at de ikke ville rekke toget på grunn av det dansende folkehavet. Men selv om dansestuntet kom overraskende på de forbipasserende, var det avklart med politiet og andre instanser på forhånd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.