Espen er på plass på frivilligsentralen

– Det største som har skjedd meg: Espen Watne Andresen sammen med datteren Tirill (2 1/2). FOTO: ELISABETH C. WANG

– Det største som har skjedd meg: Espen Watne Andresen sammen med datteren Tirill (2 1/2). FOTO: ELISABETH C. WANG

– Jeg tok over stillingen på mandag, så jeg har akkurat kommet meg på plass, smiler Espen Watne Andresen.

Espen Watne Andresen overtar etter Stein Brubak på Vestre Aker Frivilligsentral.

VINDEREN: Men han har alle-rede stiftet noen bekjentskaper i nærmiljøet. Blant dem leder ved Vinderen seniorsenter Pieter Don.

– Han er en veldig hyggelig mann, og vi hadde en fin prat sammen. Alle dem jeg allerede har møtt har vært svært positive. Jeg har blitt tatt svært godt i mot, sier Andresen.

Gode råd fra Brubak

Han innrømmer raskt at det å overta stillingen etter Stein Brubak er som å hoppe etter Wirkola.

– Alle kjenner jo Stein og vet hva slags ressurs han har vært for denne frivilligsentralen. Han har vært på besøk her allerede og gitt meg mange gode råd. Det er jeg veldig takknemlig for.

Duften av nyvasket lokale og nystekte vafler henger i luften inne på Vestre Aker Frivilligsentral. Andresen er ikke redd for å ta i et tak og er tydelig full av ideer.

– Far var hotelldirektør, så jeg var ikke store karen da jeg begynte å løpe rundt i gangene. Da jeg var rundt 13 år, jobbet jeg litt med både oppvask, som vaktmesterassistent og stuepike. Det var verdifull læring jeg har tatt med meg gjennom livet, sier han.

De siste årene drev han et salgsselskap innenfor mobiltelefoni til bedrifter, mens tanken på å finne en jobb som ga dypere mening stadig ble større.

– Det var eksen min som viste meg stillingsannonsen, og da var min tanke umiddelbart at det var dette jeg alltid hadde hatt lyst til å gjøre. Det føltes helt, helt riktig.

På fanget har han hjerteknuseren Tirill (2 1/2). Hun ser allerede ut til å ha funnet seg til rette.

– Jeg ønsket meg en jobb hvor jeg virkelig kunne bruke meg selv og i tillegg gi noe tilbake til andre mennesker. Det er på ingen måte sånn at jeg ønsker å snu opp-ned på alt her. Det skal fortsatt drives i Steins ånd, men likevel på min måte.

Flotte frivillige

På planen de neste dagene står blant annet diverse besøk til de forskjellige frivilligsentralene.

– Fokus fremover blir helt klart å ta vare på alle sentralens flotte frivillige og brukere samtidig som jeg vil tenke nytt i forhold til å verve nye folk. Innenfor data finnes det store muligheter for å nå nye og yngre generasjoner, sier Andre-sen og legger til:

– Jeg tror selv at de aller fleste har lyst til å bidra med noe, men det blir min oppgave å sørge for at folk finner glede og mening i det de gjør. Vi har et flott lokale her som kan brukes til mye, så mulighetene er så absolutt tilstede. En ting er sikkert; Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben, og jeg har kommet for å bli, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.