RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OVERRASKET: Espen Kofstad (27) overrasket mange med å spille svært stø og god golf gjennom 10 kvalifiseringsrunder. Med 10. plass til slutt er han klar for Europatouren 2015. Foto: Toni Doro/NGF
OVERRASKET: Espen Kofstad (27) overrasket mange med å spille svært stø og god golf gjennom 10 kvalifiseringsrunder. Med 10. plass til slutt er han klar for Europatouren 2015. Foto: Toni Doro/NGF

Espen Kofstad: – Jeg har kapasitet til å vinne

Espen Kofstad (27) fra Slemdal og Røa klarte – med ryggskade – å bli den eneste norske mannen som skal spille på Europatouren i 2015.

SLEMDAL/RØA/SPANIA: – Det er helt sjukt. De største verdensstjernene er med. Det føles som å spille Premier League, sier Kofstad på telefon fra Spania.

Skadet rygg

Espen Kofstad vet hvordan det er å spille med de store gutta, da han tidligere har spilt én sesong på Europatouren, i 2013, etter at han året før vant Challengetouren, som er nivået under Europatouren.

To ganger har han vært kun ett slag unna å kvalifisere seg til touren, men i år klarte han det med flere slags margin.

– Marginene i golf er små, og man vet aldri hva som skjer. Det å være ett slag unna er utrolig tungt, sier han.

Det at han klarte bragden med å kvalifisere seg i år er imponerende med tanke på at han var ute med ryggskade (skivesprekk i korsryggen) i 13 uker.

– Jeg er en systematisk type. Med god hjelp fra Olympiatoppen har jeg klart å komme tilbake. Jeg har spilt golf siden jeg var fem år, så man glemmer ikke. Jeg reiste på turneringen med ok grunnlag og klarte det på ren vilje.

I sista kvalsteg, som gikk over seks runder, slo han 150 spillere og havnet på 10. plass.

– Det var en påkjenning å spille 14 golfrunder på 15 dager. Siste dagen lå jeg på 25. plass og visste jeg måtte spille godt de siste ni hullene. Jeg hadde bestemt meg for å klare dette og var godt forberedt mentalt, sier han.

Les også: Norges ukjente OL-håp i golf

Den langvarige ryggskaden har gjort at han nå trener annerledes. Det blir mindre tid på golfbanen og mer styrke og mental trening.

I tillegg fikk han leve et normalt liv som han kaller det.

– Jeg reiser 40 uker i året og fikk ha et normalt liv under skadeperioden. Da hang jeg med venner, feiret bursdagen min og 17. mai. Man blir også sulten og veldig motivert i samme periode, sier han.

Les også: Tutta: – Satser på å bli nummer én i verden

Går for gull

Golfspilleren, som er oppvokst på Slemdal, bor på Røa, og spiller for Losby, sier han er skadefri nå og har ikke vondt når han spiller.
Ambisjonene er også skyhøye.

– Jeg har kapasitet til å vinne turneringer. Det er kanskje litt unorsk å si dette, men det er ekstremt jevnt, og jeg har stor tro på meg selv.
Sesongen er i gang for Kofstad med en turnering som starter allerede 11. desember, og så varer det til oktober 2015. Selv om det blir mange reisedøgn, så er det aldri kjedelig for den sosiale gutten.

– Jeg har mange venner i golfen. Min beste venn er Kristoffer Broberg fra Sverige. Vi bor sammen og har det fantastisk gøy, sier han og bedyrer at han ikke får brakkesyke.

– Jeg lider ikke av det. Det blir mye Playstation, ler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere