*Nettavisen* Nyheter.

Et anlegg gjenfødes

Vår dyktige skribent og hobbyhistoriker Grace Brynn gir deg i dagens avis et fint innblikk i Holmenkollens gullkantede og stolte historie. Anlegget som har vært i våre hjerter siden 1800-tallet og som pulsen til å stige ekstra, skal ut på en ny reise. Det hvite symbolet som troner på toppen av Holmenkollåsen, har gjort sitt. I desember vil du oppleve noe veldig, veldig rart. Du titter opp mot åsen, hjernen din vil forvente å se det stupbratte hopptårnet mot himmelen. Men det er faktisk borte. Revet ned av et folkeslag som mildt sagt ikke har skitradisjoner å snakke om, faktisk et dansk firma!

Men i 2010 er anlegget gjenfødt og skal etter planen være klart til prøve-VM. Vi har alle sett tegningene. Den nye profilen vil bli minst like spektakulær. Og den vil få en kjærkommen plass i et fotoalbum hos en japansk familie.

Nye Kollen skal sørge for skisportens mekka og turistmål nr. 1 i Norge fortsatt skal sette oss på kartet. Og sikre at vi for framtiden får høre Kollen-brølet og se bikkja i bakken.

Det har ikke skjedd smertefritt. Strid om bakkeprofil, Rødkleiva, Midtstuen, Vikersund, pengebruk, arkitektforslag og ekspertuttalelser har preget veien fram til den endelige beslutningen. Naturlig har mange hatt noe å si om anlegget som angår oss alle.

Nå er striden over. Et superanlegg for fremtiden skal bygges. Vi er sikre på at vi blir stolte av nye Kollen. Du kan også lese om NRK-legenden Arne Scheie i dagens avis. Han forteller med stor iver om de mange historiske øyeblikkene i Kollen. Og han gleder seg til når nye Kollen troner Oslos tak.

Vi gleder oss sammen med Arne.

Annonsebilag