*Nettavisen* Nyheter.

Et år uten fremgang på Myrerjordet

FRUSTRERENDE: Leder av Kjelsås IL, Bernt Rotnes, har ikke mye nytt å melde om fremdriften av “nye” Myrerjordet, bortsett fra at det ikke “skjer noe som helst” - her på grusbanen som etter planen skal bli kunstgress. Foto: Arkivfoto

Leder Bernt Rotnes i Kjelsås Idrettslag er skuffet over mangel på fremdrift med “nye” Myrerjordet.

Klikk på bildet for å forstørre.

MYRERJORDET: Slik kan det bli på “nye” Myrerjordet. Foto: FOTO: Arkiv

KJELSÅS/GREFSEN: Det er en frustrert Rotnes som konstaterer at det ikke skjer noen verdens ting på Myrerjordet. Nå har han tatt opp saken med idrettskretsen.

– Det er snart ett år siden vi satt oss med kommunen for å diskutere fremdriften til Myrerjordet, med kunstgressbane og ellers flerbruk av området. Så langt har det ikke skjedd noe som helst! Til og med den arkeologiske prøven av grunnen, som etter det vi har forstått ikke tar særlig lang tid, er det ennå ikke levert inn bestilling på, sier en oppgitt leder av Kjelsås Idrettslag, Bernt Rotnes.

9 millioner i potten

I fjor høst ble det til stor jubel klart at det var bystyreflertall for 6.5 millioner kroner til oppgradering av Myrerjordet. I tillegg utløste bevilgningen 2.5 millioner i spillmidler, slik at totalsummen som venter på å bli brukt på Myrerjordet er hele 9 millioner kroner. Med andre ord, pengene er på plass, men fremdriften koker.

Planene for oppgraderingen av området er utviklet gjennom et samarbeid mellom Øvre Grefsen Vel, Kjelsås Vel og Kjelsås Idrettslag. I planene ligger blant annet rundløype/skiløype, sandvolleyball, minigolf, lekeområde for barn med benker, skøytebane, men ikke minst også ny kunstgressbane der grusbanen er i dag.

Og kunstgresset er en forutsetning for å få frigjort arealer til de andre planlagte flerbruksaktivitetene.

– Kan ikke forstå at ting tar så lang tid!

– Dette går så tregt! Vi foreslo også at idrettslaget selv kunne legge kunstgresset, men bymiljøetaten ønsker at de skal ha ansvaret for dette. Det kan vi forstå, men ikke at ting tar så lang tid, sier Rotnes.

Han håper nå at i hvert fall ansvaret for å få gjennomført grunnundersøkelser kan overføres til bydelen, slik at det snart kan bli gjort.

Avisen har vært i kontakt med bydelsadministrasjonen, som ennå ikke har mottatt noen skriftlig henvendelse fra Bymiljøetaten på grunnundersøkelser. Bydelen har også purret etaten om dette.

Beklager

Og Øyvind Johansen i Bymiljøetaten avdeling idrett, beklager at ting tar så lang tid.

– Grunnen til forsinkelsen er at vi har fått veldig mange prosjekter på kort tid, og derfor hoper det seg noe opp. Vi håper likevel at vi skal komme skikkelig i gang med videre prosjektering av Myrerjordet i løpet av november, og gjennomføring i 2013. Men foreløpig ligger saken på is her, til vi får frigjort mer tid, ifølge Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.