RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et arkiv av gamle minner


Bildesamling: Mette Staff møtte opp på Lambertseter bibliotek sist helg slik at Søndre Aker historielag fikk skannet noen av hennes mange gamle familiebilder. Her viser hun et bilde av sin oldemor og et brev hun skrev til sin mann.
Bildesamling: Mette Staff møtte opp på Lambertseter bibliotek sist helg slik at Søndre Aker historielag fikk skannet noen av hennes mange gamle familiebilder. Her viser hun et bilde av sin oldemor og et brev hun skrev til sin mann.
Sist helg troppet Søndre Aker historielag opp på Lambertseter bibliotek med skannere for å lagre gamle bilder.

Lambertseter: Det var mange som trosset det dårlige været og tok turen til Lambertseter bibliotek sist lørdag der historielaget satt klar for å kopiere folks gamle bilder. Målet er å bygge opp et stort bildearkiv til glede for ettertiden. Per i dag har historielaget cirka 600 bilder i arkivet.

Bildesamlinger

Vi er positivt overrasket over hvor mange som har kommet med bilder her i dag. Vi var litt bekymret for at været skulle gjøre at folk holdt seg innendørs, fortalte en av historielagets skannere, Eva Nordaas.

En av de oppmøtte het Mette Staff. Hennes familie har vært bosatt på Ljan i flere generasjoner, og hun har en unik samling av gamle familiebilder. Dette er bare noen av bildene. Jeg har et helt lager, og på veggen hjemme henger det bilder av flere generasjoner fra familien Staff.

Det var i 1882 at oldemoren til Mette Staff og hennes familie bygget huset Villa Fjellet på Ljan. Huset har i dag adresse Ljabruveien 36.

Det var ikke pent å si Fjellet den gangen så de som skulle registrere tomten ville at de skulle kalle den Villa Bjerget og det er det som står i papirene, forteller Staff. Bildene hun har med seg er uvurderlige historieskatter. Mange av bildene er over 100 år gamle.

Det er veldig moro når folk kommer med så unike bilder som dette, sier Dolores Grøndahl som også satt ved skanneren sist helg.

Suksess

Vi var meget vel tilfreds med skanningen på Deichmanske filial. Vi har et omfattende etterarbeid med registreringen, men har fått over 100 nye bilder som vi skal gå igjennom og lagre på vår hjemmeside. Dessuten samlet vi mye erfaring i hvordan vi skal organisere oss til neste gang, fortalte historielagets leder, Tor Wisløff. Søndre Aker historielag kan også tilby seg å komme hjem til folk med skannere for å kopiere gamle bilder, særlig aktuelt kan dette være for folk som ikke er så gode til beins.

Det er viktig å gjøre dette arbeidet nå så bilder og verdifull kunnskap ikke går tapt, sier Wisløff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere