*Nettavisen* Nyheter.

Et arsenal av nye kunnskaper

KOKK: Antrukket i Arsenal-drakt baker Marius brød. Det er nyttig å kunne, synes han.

Marius Øvrebø Johannessen (20) fra Nordstrand er ettåring på KFUK–hjemmet i London. Der lager han mat til 50 gjester og får nyttig ledertrening.

LONDON: Siden begynnelsen av juli har Marius jobbet som husassistent for den nette sum av 95 pund – rundt 900 kroner – i uka. Han trives som plommen i egget og lærer mye han vil ha glede av i yrkeslivet.

Marius var en av over 40 søkere og etter intervjurundene endte han opp som en av de seks heldige som fikk ett år i verdensbyen. På KFUK–hjemmet bor og spiser «ettåringene» gratis, så lønnen er som lommepenger å regne.

Husassistentens plikter består av matlaging og daglig renhold. Det er ingen «kjære mor».

Frokostvakta begynner klokken syv om morgenen. Etterpå tar vi fatt på renhold av alle rom, sier han.

Ledertrening

En viktig grunn til at den unge mannen ville være ettåring er muligheten til å lære noe han senere kan få bruk for i yrkeslivet. Ledertrening er nemlig en vesentlig del av opplegget.

– Jeg like å utforske nye ting og byen har mye å utforske, så det passer bra. Det er også morsomt å bli kjent med alle dem som bor på huset, enten det er andre ungdommer eller turister, sier Marius.

Les også: Lokale KFUK-KFUM-speidere møter 5000 miljøvenner

Mye å utforske

Livet på KFUK består ikke bare av arbeid og ledertrening. Fritiden blir flittig brukt til sosiale aktiviteter sammen med andre beboere på huset.

Hans innsats går heller ikke upåaktet hen hos ledelsen.

– Marius gjør en kjempejobb på KFUK-hjemmet og mestrer alle oppgaver med et smil. Han er veldig hjelpsom og alltid parat til å sprette opp å ta i et tak. Dessuten har han naturlig autoritet og er et ledertalent, skryter daglig leder Solveig Øiestad.

Les også: Yppet seg mot Arsenal

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.