RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medlemmer av en norske Tibet-komité og Amnesty International.
Medlemmer av en norske Tibet-komité og Amnesty International.

Et budskap fra Vinderen til Kina

Den norske Tibet-komité demonstrerte utenfor den kinesiske ambassaden på Vinderen tirsdag ettermiddag.

VINDEREN: - China lies, people dies. Free Tibet, runget det utover Tuengen allé tirsdag ettermiddag.

Svært alvorlig

En stort politioppbud og et fullt pressekorps hadde samlet seg utenfor den kinesiske ambassaden da den norske Tibet-komité demonstrerte for at det internasjonale samfunn skal få innpass i Tibet.

- FN må inn i landet. Vi må ha innsyn, sa komitéleder Chungdak Koren, som understreket at situasjonen i Tibet er svært alvorlig.

Minst 13 personer er drept i under kraftige opptøyer i helgen, men det fryktes at de uoffisielle tallene er mye høyere. Ifølge tibetanere i eksil har demonstrasjonene kostet flere hundre mennesker livet.

- Tåler ikke dagens lys

- Det vi ber om burde være enkelt hvis situasjonen er slik som Kina beskriver den, sa generalsekretær Jon Peder Egenæs i Amnesty International Norge.

- At de ikke vil slippe inn det internasjonale samfunnet kan bare tolkes på en måte, og det er at det foregår ting i Tibet, som Kina gjør, som ikke tåler dagens lys, fortsatte han.

Trosset ferien

Flere titalls demonstranter hadde møtt opp på Vinderen etter en større demonstrasjon på Stortinget, på tross av at det er midt i påsken. Men den kinesiske ambassaden ville ikke åpne dørene og høre demonstrantenes krav.

- Vi har stått her i over ett kvarter nå, men allikevel vil de ikke åpne dørene for oss. Jeg synes dette vitner om kraftig arroganse, sa et medlem av Amnesty International til Akersposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere