*Nettavisen* Nyheter.

Et dårlig signal

Norges Fotballforbund har besluttet å flytte finalen i NM for kvinner fra Ullevaal til Bislett Stadion i 2006 og 2007. Fotballforbundet argumenterer med at gressmatta ikke tåler to kamper på rad. Mennenes cupfinale går som planlagt søndag 12. november, mens kvinnenes finale lørdag 11. november spilles på en friidrettsarena.

Avgjørelsen vekker reaksjoner langt utenfor fotballmiljøet. Våre lokale helter i Røa "Dynamite Girls" spiller semifinale mot SK Trondheims Ørn lørdag 30. september, men under mandagens trekning av semifinalene var ingen av lagene representert i forbundets lokaler. Boikotten var en klar protest mot at kvinnene ikke får spille cupfinale på nasjonalarenaen. Siden 1995 har kvinnenes cupfinale blitt spilt på Ullevaal. Fotballforbundets avgjørelse viser at kvinnefotball fortsatt ikke prioriteres like høyt som herrefotball. Det til tross for at de norske kvinnene har tatt totalt ti medaljer i VM, EM og OL, mens mennene tross alt kun har en bronsemedalje fra OL i 1936 å vise til. Ironisk nok argumenterer Fotballforbundet med at banen må være i best mulig stand gjennom hele 2007, slik at mennene har best mulig sjanser til å kvalifisere seg til EM.

Kvinnenes cupfinale samler langt fra så mange publikummere som mennenes finale, det er vi klar over. Ullern avis Akersposten mener derimot at signalet Fotballforbundet nå sender ut langt fra vil samle flere på tribunen i fremtiden. Både potensielle nye tilskuere og ikke minst tusenvis av unge fotballjenter rundt om i Norge sitter nå med følelsen av at kvinnefotball er en nedprioritert idrett. Antall jenter som satser på fotballen har økt de siste årene, og også for disse er drømmen om Ullevaal en viktig gulrot. Å få spille cupfinale på Ullevaal skal ikke være forbeholdt guttene.

Norges Fotballforbund har utvilsomt gjort mye for å heve nivået på og interessen for kvinnefotballen i Norge. Det skal vi ikke glemme. Men å flytte årets viktigste kamp fra Ullevål til Bislett er et stort skritt tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.