RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et døgn i Skøyen kirke

Hva skal til for at barn og unge knytter kirken tettere til seg i det daglige? For første gang arrangerte Skøyen kirke 11-årsfestival.

Skøyen: Ute er det mørkt og ruskete, men inne i Skøyen kirke er det både latter, sang og dans. Noen frivillige ungdomsledere sitter ved en PC og ønsker utsendte journalist velkommen til en litt annerledes kveld i kirken.
- Dette er som kjent første gang vi har arrangert en slik festival i kirken for alle som er døpt eller tilhørende, det vil si at en av foreldrene er medlem av Den norske kirke, sier prosjektleder Anne Berit Evang.
Det døgnet 11-åringene skulle tilbringe i kirken sto blant annet ballspill, dans, sang, baking og "stjerne- og engleverksted" på planen. Rundt 30 11-åringer meldte seg på. Blant dem Såmund (11), Eilert (11) og Richard (11).
- Vi er her for å se litt hva dette prosjektet kan tilby oss. Det har vært skikkelig gøy og vi har snakket om alt fra følelser og livet til liv etter døden, Gud og Jesus, sier Eilert.
I tillegg til aktivitetene fikk 11-åringene mulighet til å sette sammen sin egen gudstjeneste til første søndag i advent.
- Vi har blitt kjent med mange nye folk og fått prøve oss på forskjellige ting. Etterpå skal vi spise sammen og se på film og så skal vi sove i kirken, sier Richard.
Festivalen er en del av trosopplæringsreformen "Størst av alt" og skal bli en tradisjon. Anne Berit Evang var fornøyd med både oppmøte og engasjement blant tenåringene i Skøyen kirke.
- Det er svært viktig at kirken kan bli en del av barn og unges liv og ikke bare være der i høytider og ved spesielle anledninger. Det gjelder å tenke nytt og finne ulike tilbud tilpasset ulike aldersgrupper, sier Evang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere