RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et effektivt valgkampvåpen

I to uker har Arbeiderpartiet levert roser på dørene til folk i Groruddalen. Partisekretær Rune Tokle mener det er et effektivt valgkampvåpen for å få flere til å gå til valgurnene.

Kalbakken: - Hver fjerde velger bestemmer seg for hvilket parti de skal stemme på den aller siste dagen. Derfor er det viktig med personlig kontakt mellom parti og velger som ofte fører til at velgerne blir mindre tvilende, sier Mina Gerhardsen, som jobber som frivillig ved dør til dør-aksjonen.
Partisekretær Rune Tokle håper på en større valgoppslutning i år og har stor tro på at en slik taktikk vil bidra til flere stemmer. Han påpeker at valgdeltagelsen i Groruddalen har vært svært lav ved de siste valgene, det vil si at valgdeltagelsen lå på 45-50 prosent.
- Det er mange som har lav tillit til flere politikere, fordi de krangler hele tiden og står for mye av det samme. Folk har liten tro på at samfunnforholdene vil bedres, sier han, men tror en rose vil gjøre folk mer positivt innstilt til politikken.
- Det er en stor styrke at vi har så god kontakt med velgerne, sier han og peker på at Ap holder mange stands, dukketeater og monopolspill.

Usikker

- Det er mye politikk som irriterer meg. Samfunnet har store mangler, noe som politikerne overser, sier Kalbakken-beboer Anita Paasche. Hun er en av mange som ikke har bestemt seg for hvilket parti hun skal stemme på. Paasche er også usikker på om hun i det hele tatt skal stemme.
Men en ting er hun sikker på:
-Det var utrolig hyggelig å få en rose, sier hun og smiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere