RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et ekte lokaloppgjør

Tøffe tak og jevnt til siste slutt: Helgens kamp mellom Hasle/Løren og Furuset ble et lokaloppgjør slik lokaloppgjør skal være.

Hasle/Løren 3
Furuset 5

Løren: Selv om Furuset er suverene i ishockeyens 1. divisjon, ble det jevnt helt til siste minutt i lokaloppgjøret mot Hasle/Løren sist søndag. 25 sekunder gjensto da Leif Thomas Eliassen avgjorde kampen med sin andre og Furusets femte scoring. Bare tre minutter tidligere var stillingen 3-3, og Hasle/Løren så lenge ut til å snyte topplaget for poeng.
Det var imidlertid Furuset som åpnet kampen best. Allerede etter fem minutter sørget Marius Andersen for 1-0-ledelse. Resten av perioden var mer preget av hardt spill enn godt spill. I ekte lokaloppgjør-ånd plukket lagene opp en rekke utvisningsminutter hver. Mellom turene i båsen var det Furusets spillere som fikk til mest ute på banen. I løpet av periodens siste fem minutter, økte de blå til både 2-0 og 3-0, og kampen begynte å se avgjort ut allerede.
Slo tilbake
Etter første pause var det Hasle/Løren som kom best i gang. Laget var mye fremme i angrep, men uten å skape de helt store sjansene. Etter seks minutter sørget Erik Skoglund Nilsen likevel for nytt håp for hjemmelaget, da han styrte inn 1-3.
Hasle/Løren fortsatte å ha pucken mest etter scoringen, men det var Furuset som var farligst foran mål. Hele fire ganger brølte bortelagets supportere ut sin frustrasjon over spilte kjempesjanser.
I tredje periode ble det mer å irritere seg over for bortelagets tilhengere, da Hasle/Løren både reduserte og utliknet til 3-3 i løpet av et drøyt minutt midt i perioden. Kampen sto og vippet, før Furuset viste at tabellen ikke lyver og til slutt altså sikret 5-3-seier.
Fryktet ikke tap
Selv om seieren satt langt inne, sier Furuset-trener Aki Mykkanen at han har såpass tro på laget sitt at han aldri fryktet tap.
Vi spilte en veldig bra første periode. Det som skjedde senere skjer ikke ofte, men vi fikk nok følelsen av at kampen var kjørt og slapp Hasle/Løren tilbake. De har mange rutinerte spillere som orker mer og tar i mer når de ser at de har sjansen til å vinne, oppsummerer Mykkanen. Treneren er litt skuffet over mangelen på tilskuere og trøkk fra tribunen i lokaloppgjøret, men gleder seg over Furusets seier.
Det var viktig for oss å komme tilbake på seierssporet etter tapet mot Lørenskog i forrige uke. Vi har begynt å trene litt hardere igjen nå etter jul, så vi skal prøve å være i best mulig form når kvalifiseringen til eliteserien starter, sier Aki Mykkanen.
Morsomme oppgjør
Lagleder Pål Svendsen i Hasle/Løren unner Furuset fremgangen klubben har hatt i år, spesielt fordi det betyr jevne og spennende lokaloppgjør i Groruddalen.
Det er alltid moro å møte Furuset. Vi har jo vært best i Groruddalen de siste årene, men det har alltid vært noe eget med kampene mot Furuset, sier Svendsen.
Laglederen er godt fornøyd med Hasle/Lørens spill i to av tre perioder søndag, men er skuffet over at forspilte sjanser ga nok et Hasle/Løren-tap i en jevn kamp.
Vi var egentlig mye bedre enn Furuset, med unntak av første periode. Der hang vi etter. Vi spilte ikke tøft nok og kom ikke opp på banen. Resten av kampen har vi masse sjanser vi ikke klarer å omsette i mål. Vi har slitt med inneffektivitet i hele år, forklarer Svendsen. Hasle/Løren sikter nå mot tredjeplassen i 1. divisjon. I en rekordjevn sesong blir derfor alle poeng viktige resten av sesongen.

Det har alltid vært noe eget med kampene mot Furuset
Pål Svendsen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere