RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et eldorado av skatter


Ørjan steker vaflere, Cecilie selger.
Ørjan steker vaflere, Cecilie selger.
På Vestkanttorget har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. En hyggelig og populær tradisjon

VESTKANTTORGET: Vil du rusle rundt og kikke, lete etter et eksemplar av noe du samler på, eller sikre deg et pent kaffe- eller middagsservie for en overkommelig penge?

Du finner det på hjørnet av Prof. Dahls gate og Neuberggata. På en godværsdag kan det komme 10 000 innom! Her kan man treffe kjente, prate og finne både det nyttige og det rare. Eller kanskje du er sugen på de nydelige vaflene? Folk kommer langveisfra bare for å oppleve stemningen. Her er mange ting er fine å gi bort.

- Denne flotte sølvkannen skal svigermor få! sier en begeistret dame til Lokalavisen Frogner. For vi måtte jo sjekke ut stedet, og årets stemnin. Og vaflene, naturligvis.

Forny garderoben

Ellen, Kirsti og Karin er tre venner som selger klær, vesker og ymse. Og her går det unna. En dame drar ivrig fram en grønn kjole fra stativet.

- Du har grønne øyne! Den kler deg. Den blir kul på deg, sier Ellen.

- Mange av klærne er ikke brukt engang, prislappen sitter på ennå. Det er mange fine merker her. Hun viser fram; En Jean Paul-kjole. En lekker Peruzzi-modell. En Eliza Cavaletti. Skikkelige kvalitetsvarer for en slik og ingenting! Dette er IKKE det samme som loppis! Her kan man gjøre et kupp! understreker hun.

- De går for rundt ti prosent av utsalgsprisen, sier Kirsti.

Plassen bugner av boder. Mange selger serviser og glass, noen sølv, treboller, gamle stoler. dukker. Lamper, pyntefigurer, fjeler med blomsterdekor. Det er nesten lettere å nevne hva man ikke får tak i her. Jeg kunne ikke se noen brukt trikk, f.eks., men ellers er tvalget utrolig.

Artige ting du ikke kan gå forbi

Erika selger alt mulig, som kan gå under betegnelsen «ymse trivelige saker», og gamle LP-skiver. Kult! Lokalavisens utsendte faller for en pen gammel blomst i porselen.

Bestefaren min kjøpte den på auksjon i London på 60-tallet! forteller Arild. En artig fyr. Han trengte bare tre timer søvn. Resten av døgnets timer var han på auksjon.

Erika holder fram en annen raritet; en sjokolademugge fra 1910!

En dame viser meg en skatt hun har funnet; en stor sinkbøtte!

- Den skal jeg plante en busk i og ha på verandaen! betror hun oss.

- Det blir perfekt! Mye bedre enn en kjempedyr krukke.

Svarttrosten synger jublende vårstrofer over hodet på oss.

Helt ultimate vafler

Det dufter herlig av nystekte vafler og kaffe over hele plassen. Vi snuser oss fram. Cecilie og Anne langer vafler over bordet med lynets hastighet. Alle vil ha!

- Skal det være syltetøy på? Bare forsyn dere! roper Cecilie.

- Dette er tradisjon for mange?

- Alle vil ha lørdagsvaffelen sin, smiler Ørjan.

-Puh! Han steker og steker. Det går på løpende bånd, som på de gamle T-fordfabrikkene.

Ingrid Anne er vaffelsjef.

- Vaflene her er berømte for sin utsøkte smak?

- Jeg legger all min kjærlighet i røra hver fredag! smiler hun.

- Vaffel! roper en fyr hest. Han griper begjærlig det femhjertede bakverket og gomler lykkelig. - Mmm! Fyren er tydeligvis helt hekta.

- Det er det 21. året det er marked her, forteller Ingrid Anne. -Et flott tiltak, man kan skaffe seg bra ting man trenger for en rimelig penge. Hvem sier at man ikke kan kjøpe brukt? Du har hørt at Vestkanttorget skal pusses opp litt? De skal legge nye kantstein. Det var noen som trodde at det betød slutten på markedet, og var helt fortvilet. Men vi kan berolige alle: Det skal fortsatt være marked! Hver eneste lørdag, til desember, så beynner vi på'n igjen i mars måned. Akkurat som før!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere