*Nettavisen* Nyheter.

Et enkelt veivalg

- Det er på høy tid at noe gjøres, er oppropet fra de tre velforeningene på Ris, i Holmenkollen og Voksenkollen. Og Ullern Avis Akersposten er hjertens enig.

Beboerne i disse områdene har i flere tiår måttet nøye seg med et veinett som ikke står i stil til den utviklingen som skjer oppover i Holmenkollåsen. Det bygges boliger i gamle Vinderen bydel som aldri før, og tilflyttingen til området er stor. Veiene står det imidlertid dårlig til med både når det gjelder sikkerheten for de mange barna som går til og fra skolen, men også med tanke på utrykningskjøretøyer i forbindelse med en eventuell katastrofe. Nå sier velforeningene fra at de mener situasjonen er uholdbar.

Bare i løpet av denne sommeren har nesten 700.000 turister betalt for å se Holmenkollbakken. Turistbusser kjører daglig opp og ned den eneste mulige veien til byens desidert største turistattraksjon, den samme veien som mange barn benytter seg av til og fra skolen. På noen strekninger finnes ikke fortau. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvor farlig denne situasjonen er på vinterstid med høye brøytekanter og til tider dårlig gatebelysning.

Det burde vært gjort noe med infrastrukturen og veinettet i området for lenge siden. Vestre Aker bydelsutvalg har lenge etterlyst en helhetlig plan for området, og vi støtter lokalpolitikernes ønske. VM i Holmenkollen i 2011 er en gylden mulighet til å tenke nytt og til å utbedre veiene. Men det er viktig at de løsningene som velges i den forbindelse er gode og solide. Frykten er at det velges midlertidige løsninger som ikke bidrar til en forbedring av situasjonen for beboerne oppover Holmenkollåsen på lang sikt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.