Et esel til besvær

Cathrin Lunde Johansen og Christina Grønnevik Johnsen gleder seg til «Prosessen om eselets skygge».

Cathrin Lunde Johansen og Christina Grønnevik Johnsen gleder seg til «Prosessen om eselets skygge».

- Byens grunnvoller rister og demokratiet står i fare. Ikke Oslo denne gangen, men i antikkens motstykke til molboland, Abdera.

Plakaten

I rollen som eseldriver Anthrax, Tor Itai Keilen fra Kjelsås.

Eselet som kaster skygge. Foto: AKT

AKERSELVA/TORSHOV: I mange måneder har de levd seg inn i de gamle grekernes levesett. Kanskje ikke den grå hverdagen men inn i forfatter Friedrich Dürrenmatts oppfatning. Akerselva Kultur- og Teaterlag setter opp «Prosessen om eselets skygge» i Trikkestallen på Torshov, Torshovgata 33. Under ledelse av «teatersjef» Tove S. Christiansen fra Grefsen har teaterlaget også deltatt på blant annet Elvelangs og Maridalsspillet.

Satire

Handlingen foregår i antikkens Hellas og er en tidløs satire. Hva skjer når en blir dratt inn i en prosess uten å se sin vei ut av den?

- Om stykket er litt gammelt så er historien like vel høys aktuell, sier for anledningen turistsjef i Abdera Christina Grønnevik Johnsen.

Du får oppleve hvordan mennesker kan bruke intriger, innflytelse og sosial status. Hva stahet gjør og hva man er villig til å ofre for å vinne en sak.

Ny vri

En eseldriver, i Tor Itai Keilens - fra Kjelsås - skikkelse, en tannlege, et esel og eselets skygge er utgangspunktet for historien. I en prosess «som har vasket seg» blir en etter en av byens borgere på de mest utspekulerte måter involvert i saken.

- Byens grunnvoller rister og demokratiet står i fare, forteller Cathrin Lunde Johansen og legger til:

- Her er det mye humor og mange folk på scenen. Lekent og med ny rap for anledningen.

Premièren er torsdag 23. april, og spilles frem til og med søndag 26. april kl. 19.00.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.