*Nettavisen* Nyheter.

Et felles ansvar

nn Vold er selvsagt aldri akseptabelt. Verken om den inntreffer hjemme i stua, i skolegården, på puben eller ute på gata. Det sier seg vel i utgangspunktet selv. Eller? I dagens avis kan vi lese om et samarbeid mellom Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) og Politiet, der målet er å bekjempe hatvolden i Oslo og resten av landet. I 2006 ble flere unge menn som åpent viste at de var homofile banket opp i hovedstadens gater. Dette resulterte i en "nattmarsj", der en rekke organisasjoner deltok for å vise sin avsky mot den grusomme volden. Det er gunn til å stille spørsmål om hvorfor dette skal være nødvendig på 2000-tallet. Det burde ikke være "tøft" å stå fram som åpen homofil i våre dager. Det burde tvert imot være helt vanlig. Det er ganske utrolig at noen mennesker fortsatt lar seg provosere av at ikke alle er helt like, og har en annen legning.
Nå foreligger det altså en undersøkelse som viser at homofile utsettes for langt mer vold enn sine heterofile venner. Det er ironisk nok samtidig som Stortinget er i ferd med å vedta en ny, felles ekteskapslov.
Jon Reidar Øyan, lederen for Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring tror det er én hovedforklaring på at volden øker samtidig som holdningene til homofili generelt liberaliseres. Nemlig at homobevegelsen har lykkes i å få folk til å være mer åpne om legningen sin. Desverre takler ikke hele storsamfunnet alltid åpenheten like godt. Det er fortsatt slik at homo er det mest brukte skjellsordet i skolen, forteller Øyan. Dette viser altså at det nok en gang er nødvendig å reagere. Det er derfor viktig at politiet viser at de prioriterer hatvolden for det den er, ikke som vold som rammer tilfeldige personer på gata. Hatvold er noe som ikke oppstår av tilfeldige årsaker, men av inngrodde fordommer hos enkelte deler av befolkningen.
Østkantavisa håper kampanjen som nå skal prege byens gater gir en positiv effekt. Vi kan ikke akseptere vold, og enda mindre vold som skyldes at noen forelsker seg i en person av samme kjønn. Østkantavisa hyller Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjørings arbeid for å gjøre mange unge menneskers hverdag litt enklere. Stå på!
Det er ganske utrolig at noen mennesker fortsatt lar seg provosere av at ikke alle er helt like

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag