*Nettavisen* Nyheter.

Et Forum for moro

Hver dag er det aktivitet og arbeid i Furuset Forum når Regnbuen arbeids- og aktivitetesforum setter i gang. Målsetningen med arbeidstiltaket er å ha det moro.

Furuset: Det er stor aktivitet i Furuset Forum på dagtid. Noen feier gulvet etter gårsdagens ishockeykamp, andre steker vafler, mens andre sitter rundt et av bordene i kantina, ler og koser seg.
Ler mye
- Det er veldig hyggelig her. Vi ler mye og har det moro, forteller Nanna Gram Enersen (25) som benytter seg av arbeidstiltaket.
- Hun er ei spesiell dame og får meg alltid til å le, fortsetter Nanna mens hun peker på arbeidsleder Gunn Malmstrøm og gir henne en god klem.
Men ingen av de som benytter seg av tilbudet sitter stille hele dagen. Her feies det, lages kaffe og stekes vafler. I tillegg er det tirsdagstrim og hobbyverksted hvor det lages kort, trolldeig og males.
- Vi hadde snøballkrig i forrige uke. Det var litt moro. Noen ganger liker jeg å være litt umulig, innrømmer Nanna med et lurt smil.
Linda Sparre Stensrud (26) benytter seg av tilbudet hver dag hele uka. Linda har kjent Nanna siden hun var 15 år, og de blir ofte kalt Tuppen og Lillemor av Gunn.
Hver mandag får de to og de andre på arbeidstiltaket utlevert en arbeidsplan sånn at de vet hva de har å forholde seg til, hva som må gjøres til enhver tid.
I 2004 hadde gjennomsnittlig 19 personer et arbeids- og sysselsettingstilbud i virksomheten. Innvandrerkvinner benytter seg også av arbeidstiltaket, og de lager også mat fra sin kultur når alle møtes til lunsj i kantina i Furuset Forum.
Det hender også rett som det er at gruppa leier en minibuss og drar på tur - Harrytur til Sverige, tur til Tusenfryd eller rett og slett en kinotur. Da blir det alltid allsang i bussen. Allsang og moro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag