RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et gjerrig budsjett

Høsten er tid for slipp av nye bøker, og like sikkert som vi kommer til slutten av september, presenteres den "boken" som skal styre kommunen neste år. Vi snakker selvfølgelig om Byrådets forslag til budsjett.

Onsdag var det "lansering", og etter noen aktive timers lesing, må vi dessverre også denne gangen kunne konstatere at våre toppolitikere er gjerrige.

Riktignok sier byrådsleder Erling Lae at Oslo er forbi den vanskelige tiden. Men vi er ikke så sikker på om bydelspolitikerne er enige. For når vi kommer til kapitelet som omhandler bydelene, er det ikke så mange grunner til å smile og glede seg. Riktignok er ikke ordet effektivisering gjenganger i år, og dette betyr at skruen ikke skal vris ytterligere. Men det er heller ingen hjelp å få for de bydelene som er helt ute av økonomisk kurs. Vi tenker da på Nordstrand spesielt og likeledes Søndre Nordstrand. Begge sliter, og må dra overforbruks-"gjeld" med seg fremover i tiden. Skal de noen gang komme ut av uføret?

Når problembydelene ikke får drahjelp, betyr det at ordet kutt vil bli like aktuelt i kommende budsjett-behandling som det har vært i år.

Det har allerede vært gitt politiske signaler om at budsjettet er for stramt for bydelene . Ola Elvestuen (V) har sagt at budsjettstøtte fra hans parti betinger økte overføringer til bydelene. Kan vi håpe på en redningsplanke?

Også Arbeiderpartiets Rina Brunsell Harsvik har signalisert at hun misliker byrådets politikk ved å dytte ansvar ut på bydelene i stedet for å øke deres inntekter.

Vi må forstå med dette at den tykke boken foreløpig bare er et forslag, og at det blir mang en kamp før bystyret skal fatte de endelige vedtak på tampen av året.

Nå er det selvfølgelig ikke bare kapitelet om bydelene som vi har lest med interesse. Det ligger mye lokalt mellom permene. Mens vi enda hadde på oss de negative brillene, festet vi oss ved de sidene som inneholder kirker. Bøler har vært en gjenganger i flere år, og det var selvfølgelig spørsmålet om det kan bli byggestart for den nye kirken i 2006 vi lette oss frem til. Gjennom flere år har det vært satt av penger til forprosjekter og arkitektkonkurranse. Men i år som i fjor måtte både vi og folket på Bøler bare konstatere at kirken ikke har blitt prioritert. Det er altså lagt mye penger i å komme frem til spadestikket, men foreløpig ikke lenger.

Bare dette i denne omgang. Nå begynenr kampen for om mulig å flytte på noen kroner, og det er her påvirkning fra lokalmiljøene kan være viktige. Nordstrands Blad er selvfølgelig medspiller i dette arbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere