*Nettavisen* Nyheter.

Et godt signal

LEDER: 2010 kan bli et godt år for frivilligheten i Nordre Aker. Ja, ikke det at fjoråret var noe dårlig. Den frivillige innsatsen i bydelen vår er enorm. Innen idrett, musikk og dans og friluftsliv legges det ned atskillige gratistimer hvert eneste år, og dugnadsånden er formidabel, fra idrettslag, via frivilligsentraler og eldresentre, til de reflekskledde voksne som går ute sene kveldstimer i helgene. Uten den frivillige innsatsen ville samfunnet vårt ha stoppet opp. Det var dette Dronningen sa med tårevåte øyne da hun delte ut ildsjelprisen på Idrettsagallaen sist helg. Vi kunne ikke ha vært mer enige med henne.

Lokalpolitikerne
i Nordre Aker har for lengst sett nytten av frivillig arbeid, og de vet å verdsette det høyt. Det er tildelingene av årets frivillighetsmidler et tegn på. Fra 2007 til 2008 økte bydelen midlene med 300.000 kroner, til 800.000 kroner, og det i en periode der økonomien i bydelen var mildt sagt stram. I år ser utsiktene noe lysere ut, heldigvis, og lokalpolitikerne er rundhåndede nok til å legge nye 200.000 i frivillighetspotten (riktignok med et forbehold om at regnskapet for året viser grønne tall). Totalt skal det deles ut rekordhøye én million kroner til korps, fotballag, speiderforeninger, konserter og andre nærmiljøtiltak. Det synes vi er flott. Frivillighetsmidler tilhører en kategori av såkalte "ikke-lovpålagte tjenester", som ofte er de første postene til å bli kuttet i bydels- og kommunebudsjetter når tidene er trange.

I Nordre Aker har trenden de siste årene, som nevnt, vært motsatt. Midlene til frivillighet har gjentatte ganger blitt styrket. Man kan selvsagt ikke sette en reell pris på frivillighetsarbeid, det er jo derfor det er frivillig. Men det å få et løft til å kjøpe inn nye uniformer, nytt turutstyr, hjelpe til å gjennomføre kurs, aktiviteter og arrangementer som gleder mange mennesker i lokalmiljøet, er for mange klubber og lag helt avgjørende for det tilbudet de kan tilby videre til barn, ungdom, voksne og eldre. I fjor ble det søkt om 2 millioner frivillighetskroner. Det vil neppe bli mindre i år. Driver du frivillig arbeid i bydelen er medio mars en tid å merke seg. Det er nemlig da den foreløpige søknadsfristen for frivillighetsmidler for 2010 er. Godt nytt frivillighetsår!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.