RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et griseeventyr

Karin Kinge Lindboe er aktuell med nok en lettlest barnebok. Denne gangen er det "Den lille ville grisen" barna får møte.

Søndre Nordstrand: Boken er en oppfølger av boken "Den mystiske posen" som kom i fjor.

Lettlest

Dette er egentlig en bok for barn som nettopp har knekt lesekoden, men det har vist seg at den fungerer på mange andre plan og, forteller Lindboe som til daglig arbeider som lærer ved Munkerud skole.

Lindboe forteller at boken også er fin for eldre å lese for yngre. Lindboe forteller at i en søskenflokk med en på to, seks og åtte falt historien like godt i smak hos alle tre.

Da har jeg jo klart det, smiler Lindboe stolt. Hun mener det er viktig at barn får leseglede så tidlig som mulig.

Det å etablere gode lesevaner er viktig fra tidlig av. Det er viktig at barn kan komme gjennom en bok og da må den ikke være for lang, forklarer forfatteren.

Lokalt utgangspunkt

Det er dyrene på Søndre Aas gård som har vært utgangspunktet for boken og hovedpersonen Sam ble man kjent med i den første.

Historien handler om Sam som bor på en gård. Han tar en dag med seg en av grisungene under genseren og ut av fjøset, men grisungen klarer selvfølgelig å stikke av. Grisungen forsvinner inn i skogen og Sam følger etter. Til slutt finner gutten grisen nede i et hull og han redder den opp og tar den med tilbake.

Elisabeth Moseng har tegnet de mange illustrasjonene i boken.

Når det er en illustrert bok så må du spille på lag med bildene, smiler Lindboe. Hun betegner boken som en livsbejaende historie med flere spenningstopper.

Boken om den ville grisen tilhører Aschehougs lille lesehest-serie med bøker som egner seg for barn i første og andre klasse som har lært de store bokstavene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere