RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et inkluderende Røa

"Vi er mange som ønsker ditt nærvær i nærmiljøet. Inntil senterledelsen/eierne snur vil jeg og min familie ikke handle på senteret." "Røa Senter burde skamme seg!" "Senterledelsen viser tendenser som er helt forkastelige." "Selvfølgelig støtter jeg John og hans rett til å selge =Oslo inne på Røa Senter!" Dette er bare en brøkdel av de mange hundre støtteerklæringene som har kommet inn til underskriftskampanjen for =Oslo-selgeren John Hongslo.

I Ullern Avis Akersposten setter vi stor pris på leserinnleggene vi mottar hver uke. Men det er ikke alle saker som engasjerer like mange. Rødkleiva var et unntak. Røa-tunnel og ambassade-saken er andre unntak. Og konflikten mellom Hongslo og styret på Røa Senter er definitivt et unntak. Siden småbarnsmødrene Hanna Høiness og Ellen Bruusgaard startet underskriftskampanjen for en måned siden har over 500 kvinner og menn gitt sin støtte til at Hongslo bør få stå inne på Røa Senter. Blant dem finnes gamle og unge. En prest og en BU-leder.
Ikke én eneste person har sagt til Ullern Avis/Akersposten at de støtter Røa Senter i denne saken. Avisen har ikke fått et eneste leserinnlegg fra beboere som støtter utestengelsen.

Så hvorfor engasjerer denne saken så mange? Som den gamle Makrellbekken-gutten John Hongslo selv sa: "Beboerne i Røa-området er oppegående og inkluderende mennesker." Røa-beboere ønsker ikke å identifisere seg med bildet senterstyret har tegnet av lokalbefolkningen. Røa-beboere vil inkludere folk som har falt utenfor. De er interessert i å lese dette flotte bladet. De ønsker å støtte en mann med et hederlig arbeid. De vil ikke leve i et homogent, besteborgerlig miljø.
"Det knuser et gammelt Røa-hjerte å se hvordan senteret behandler denne mannen," sa en beboer til en av avisens journalister i forrige uke. Vi får håpe folks tydelige engasjement og nestekjærlighet kan være et plaster på såret inntil senteret forhåpentligvis snur.

Kjære Røa Senter. Dere skyter dere selv i foten. Røa-befokningen har talt. Legg dere flate og slipp John Hongslo inn på senteret igjen!Røa-beboere vil inkludere folk som har falt utenfor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere