RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et innslag indisk


Hovseter har fått sin egen indiske dansegruppe med trening hver lørdag.
Hovseter har fått sin egen indiske dansegruppe med trening hver lørdag.
Hovseter har fått sin egen indiske dansegruppe, med trening hver lørdag. - Jeg håper vi kan fungere som et kulturelt møtested i lokalsamfunnet, sier danseleder Sumita Paul.

Dans og popcorn

Hovseter: Karvan startet opp på Hovseter i fjor høst, og er den første indiske dansegruppen på Oslo Vest. I morgen, lørdag 12. januar, feirer de en av de mest berømte festivalene i Punjab i India, Lohri-festivalen.

Denne festivalen minner litt om den tradisjonelle norske St. Hansfeiringen; tradisjonelt brenner de bål og kaster nøtter og pop corn inn i flammene.

På Hovseter utgår bålet av sikkerhetsmessige årsaker, men deltakerne vil danse tradisjonelle indiske danser i klassiske, indiske gevanter.

En smak av indisk kultur

- Jeg håper dette kan gi lokalsamfunnet en smakebit av india, og samtidig fungere som et møtested for forskjellige kulturer, sier danseleder Sumita Paul til Ullern Avis Akersposten.

Karvan holdt tidligere til i Drammen, men Sumita bestemte seg for å flytte etter å ha fått mange forespørsler om forestillinger, blant annet fra barnehager med adopterte barn her i nærområdene. Det finnes veldig mange andre slike tilbud andre steder i byen, for eksempel i Groruddalen, kan hun opplyse. Dansegruppen holder også forestillinger på forespørsel.

Likt norsk fokedans

Kvinnene som deltar i dansegruppen har bakgrunn fra blant annet Pakistan, India og Bangladesh, men Sumita håper de kan få med seg enda flere kvinner fra alle mulige forskjellige kulturer.

- Det er mange likheter mellom flere av de tradisjonelle, indiske dansene og norsk folkedans, sier hun.

Ønsker flere gutter

Deltakerne er fra fem år og oppover, fordelt over forskjellige grupper utover lørdagsettermiddagen. Gutter er heller på ingen måte utestengt.

Jeg tar i mot gutter fra 5-års alderen. Jeg har allerede tre stykker, men jeg håper vi kan få tak i litt flere tøffe gutter, avslutter Sumita.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere