RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et «kjekt å ha» sted


Tryllekunstner Odd Rune Hansen fra Oppsal og daglig leder i City Self Storage, Astrid Holte Østbye. FOTO: LARS ROAR RUD
Tryllekunstner Odd Rune Hansen fra Oppsal og daglig leder i City Self Storage, Astrid Holte Østbye. FOTO: LARS ROAR RUD
Når man er tryllekunstner og lidenskapelig samler av ting og tang, kan plassen bli en utfordring. For Odd Rune Hansen er løsningen å leie et eksternt lager.

Helsfyr: De ti siste åra har Odd Rune Hansen vært kunde hos City Self Storage på Helsfyr. Det fancy firmanavnet indikerer at her kan du leie lagerplass til dine private ting. Tryllekunstner og Hansens alter ego "Don Runi" vet ikke helt hva han skulle gjort uten lagerplassen. For plass til alt hjemme har han ikke.

Samler på alt mulig

Tryllekunstnergeskjeften er bare én av forklaringene bak Hansens behov for plass. Han lider nemlig av det velkjente syndromet i Øystein Sundes kjente låt.

Jeg lider av sykdommen "kjekt å ha". Egentlig er det mye her som er søppel. Problemet er at jeg ikke klare å hive noe, sukker han lettere oppgitt.

Men når det er sagt, så har jeg mye fint. Så jeg trenger endel plass. Men skal du egentlig med gamle kontoutskrifter fra 1992, spør han selvransakende.

Boden på 15 kvadrat rommer mye rart. "Don Runi" ramsler opp:

Den delte damen, eller "the zig zag lady", endel kunst, speil og bord fra Drammen hovedgård, modelltog noen som trenger dykkerutstyr, forresten? En haug med gamle gitarer, en modellseilskute jeg samler på alt mulig rart, forteller han ivrig.

Ettersom Odd Rune bor fast i Sandnes, er lageret "kjekt å ha" som et sted å hente ut ting når han tryller i Oslo.

Det hender jeg sitter her og tryller litt for meg selv. Trylling er både hobby og terapi, sier Hansen.

Men har du bruk for alt dette?

Nei! Jeg burde nok ryddet litt og stablet bedre, innrømmer Hansen.

En som slett ikke gråter over andres plassmangel, er daglig leder i City Self Storage, Astrid Holte Østbye. Hun forteller om et økende marked, selv om fenomenet er relativt ukjent i Norge. Enn så lenge.

Økende marked

Mange er ikke klar over denne muligheten. Man trenger ikke leie så stor plass som Odd Rune. Det er utrolig hvor mye man kan stable i høyden, reklamerer hun.

I USA fins det 50 000 slike lagre, mens antallet i Europa er 1500. Trenden med at folk stadig flytter på seg, og til tider har trangt om plassen, betyr at slike som City Self Storage kan tjene penger.

Mange skiller seg og gifter seg på nytt i dagens samfunn. Jeg tror alle trenger oss en gang i løpet av livet, mener Holte Østbye.

Hansen peker også på det faktum at slik lagring er trygt og sikkert. Ingenting risikerer heller å bli ødelagt av fukt eller råte.

Her er det trygt. I en garasje kunne ting fort ha blitt stjålet, sier tryllekunstneren.

Etter praten om alt som er "kjekt å ha", avslører tryllekunstneren at han fortsatt ikke er kommet på bedre tanker. Det blir ikke noe garasjesalg.

Jeg kunne kanskje klart meg med et mindre lager, men nå har jeg vært her så lenge. Det er kjekt å ha et sted å gjøre av tingene, sier "Don Runi" mens han skuer ut over alt som er "kjekt å ha".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere