*Nettavisen* Nyheter.

Et kvalitativt leksikon

Mandag utga Hans Christian Grønn sin andre bok. 32-åringen er ikke redd for at "Fakta Faen" skal bli slaktet. - Hvis en anmelder ikke liker den, er han en gammel grinebiter, smiler den unge forfatteren.

Sentrum/Lindeberg: Hans Christian (32) Grønn beskriver sin oppvekst som en solskinnshistorie. Han føler seg heldig og har mange gode minner fra tiden.
I sin første bok - "Det som er strengt" skrev han om ungdomstiden. I sin andre bok som har vært å finne i bokhyllene siden mandag tar Grønn for seg livet sitt fra han var fem til 15 år.
- Jeg har prøvd å skrive boken gjennom en 12-årings øyne. Det er en lettvint bok, og ikke en bok du må sette av en hel helg eller kveld for å lese, forklarer den unge forfatteren.

Barnslig og vulgær

Formatet på boken bærer preg av nettopp dette. Den passer i en liten veske og er lett å ta frem på bussen. Boken kan leses på kryss og tvers.
- Til tider er boken veldig barnslig og vulgær. Jeg bruker barneterminologi til å beskrive sex. Det gjør at det fremtstår som mer naivt og uskyldig. Det er slik barnesinnet fungerer. Noen vil nok synes boken er vel selvutleverende, og at jeg skriver ting om meg selv som er lite fordelaktig for meg selv, fortsetter Grønn og sikter blant annet til punktet som heter "Apen Grønn", hvor han forteller om apekatten han hadde som ung. Den med et hull i skrittet.
- Jeg vil ikke si om det er en sann historie eller ikke, ler Grønn som beskriver seg som en Lindeberg-fan.
Sammen med sine beste kamerater bodde han hjemme på Lindeberg til han var 22-23 år. Kameratgjengen ble også beskrevet i Grønns første bok, og Grønn legger ikke skjul på at gjengen fortsatt er sammensveiset.
- Vi henger fortsatt ut sammen. De synes det jeg har skrevet er kjempekult, men det er nok en del ting foreldrene deres og mine vil stusse litt over...Jeg er oppvokst i et kristent hjem.

Snillere tidsepoke

- Det var veldig, veldig bra å vokse opp på Lindeberg. Jeg tror ikke jeg kunne ha vokst opp på et bedre sted, men den tiden jeg vokste opp var i en litt snillere tidsepoke. Det var før partydrugs gjorde sitt inntog. I retrospekt var det forholdsvis fromt, smiler 32-åringen som fortsatt engasjerer seg i oppvekstmiljøet - til tross for at han nå bor på Kampen.
- Lindeberg er et helt sinnsykt bra sted. Fritidsklubben er en bastion på Lindeberg, og et virkelig bankende hjerte. Jeg blir oppriktig provosert når jeg hører snakk om at det kanskje skal nedlegges. Jeg håper virkelig man ikke er så hjerneskadet at man legger det ned. Jeg er veldig Lindeberg-fan.
Men det er ikke bare hjemstedet, Grønn sitt hjerte banker for. 32-åringen har også et bankende hjerte for både Vålerenga og Liverpool. Noe som også vises i boken som han har jobbet med de siste fem årene.
- Nå er jeg bare sinnsykt glad for at det er ferdig. Jeg gleder meg til å bare ha hundre prosent jobb nå, smiler Grønn som likevel innrømmer at han nok ikke har skrevet sitt siste ord.
- Jeg leker med tanken om å skrive om 25-35 års alderen også. Det ligger masse morsomme historier der og.
Men det er en ting Grønn ikke frykter. Kritikken.
- I all beskjedenhet er det en veldig morsom bok. Det viktigste for meg er at jeg selv skal synes det er kult, og at kompisene mine skal like det. Boken er min subjektive oppfatning av hva som er fasiten på livet. Norske leksikon går ikke dypt nok. Mens de tar for seg det kvantitative, tar jeg for meg det kvalitattive. Hvis du skal under huden, er det Fakta Faen som er leksikonet, avslutter tekstforfatteren i Circus Reklamebyrå.

Det var veldig, veldig bra å vokse opp på Lindeberg. Jeg tror ikke jeg kunne ha vokst opp på et bedre sted
Hans Christian Grønn

I all beskjedenhet er det en veldig morsom bok
Hans Christian Grønn

Annonsebilag