RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et lite, men godt råd


Helge Øvrefoss oppfordrer ungdommen til å engasjere seg. Foto: Ida Schmidt Nygaard
Helge Øvrefoss oppfordrer ungdommen til å engasjere seg. Foto: Ida Schmidt Nygaard
Ungdomsrådet i Vestre Aker er med sine to medlemmer det minste ungdomsrådet i Oslo. Nå jobbes det aktivt med rekrutteringen.

Vestre Aker: Vestre Aker ungdomsråd mangler medlemmer, men driv har de nok av. Det er nemlig ikke bare i bydelsutvalget det er valg. I neste uke skal det velges medlemmer av ungdomsrådet i bydelen. Før sommeren var de fem medlemmer. Nå er de to. Tallet vil forhåpentligvis mer enn tredobles ved valget.
- Ideelt sett vil vi ha syv medlemmer i rådet, sier leder Helge Øvreness.

For den engasjerte

I dagene fremover besøker lederen ungdomsskolene i bydelen for å fortelle om ungdomsrådets arbeid. Ungdomsrådet er et høringsorgan for unge mellom 12 og 18 år tilknyttet bydelsutvalget (BU). Saker som behandles i BU som omhandler ungdom blir gjennomgått av ungdomsrådet. De kommer i mange tilfeller med en uttalelse. I tillegg fordeler rådet ut penger til tiltak og prosjekter rettet mot ungdom. De møtes vanligvis en gang i måneden, men ekstramøter kan forekomme.
- Akkurat nå drar vi rundt og informerer elevrådene på skolene om vårt arbeid og valget i uke 39. De forteller resten av elevene om oss og prøver å finne ungdommer som kan tenke seg å sitte i ungdomsrådet, forteller Øvreness og legger til at kandidatene bør være engasjerte og interesserte.

Vanskelig å nå ut

Øvreness tror mye av grunnen til den lave interessen for rådet er at de ikke har formidlet sitt arbeid godt nok.
- Vi har hatt problemer med å nå ut til de unge. Mange er ikke klar over at vi eksisterer. Det er det vi vil gjøre noe med nå.
Han er sikker på at flere ungdommer vil engasjere seg når de får vite hva ungdomsrådet faktisk driver med.
- Sitter man i ungdomsrådet får man være med å påvirke i viktige saker for ungdommen i bydelen.

- Still til valg

Oppfordringen fra ungdomsrådets leder er klar.
- Det er veldig fint om mange stiller til valg. Og det er veldig viktig at folk stemmer. På denne måten får vi flere engasjerte ungdommer som kan løfte rådet.
Selv blir han sittende som leder en stund til fremover.
- En av mine hjertesaker er å få dette ungdomsrådet til å stå sterkt i bydelen. Jeg blir her til vi har fått til det, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere