RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvekker ikke: Apalveien har fått navn etter en eplehage
Kvekker ikke: Apalveien har fått navn etter en eplehage

Et lite stykke Andeby

Den som tror at verdens mest kjente and bor i Apalveien, må tro om igjen.

Blindern: Apalveien går fra Blindernveien nedenfor Universitetet, forbi Blindern T-bane og videre forbi Friggfeltet og ender i Slemdalsveien. Mens partallssiden ligger i bydel Vestre Aker, ligger deler av oddetallssiden i Nordre Aker.

I følge Oslo Byleksikon ble Apalveien i 1919 oppkalt etter eplehagen på Lille Frøen gård, i Slemdalsveien 25. Frøen fikk navnet sitt fra Even Hanssøn Frøen, som kjøpte gården i 1801. Hovedhuset brant i 1910, mens våningshuset fra 1802 er fredet for ettertiden.

De beleste, iallefall i tegneserielitteraturen, vil nok rykke til i godstolen, for har ikke selveste Donald Duck adresse i Apalveien?

Joda, ifølge «duckipedia» på Donalds egen hjemmeside, holder han til i Apalveien 111. Men så langt kommer vi ikke på Blindern, der stopper husnumrene på 62. Det nærmeste vi kommer Andeby er derfor Apalveien 60, forretnings og boliggården fra 1939, tidligere huset den fem butikker, i dag holder 7 Eleven til i første etasje.

Men vi selger ikke så mange Donald-blader i uka, bare fem-seks stykker, sier daglig leder Abbas Momtaz.

Donald er populær blant barna, men her er det flest voksne kunder på vei til og fra T-banen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere