RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et lite stykke fotballhistorie

Da Norges døvelandslag spilte EM kvalik mot Belgia lørdag, var alle i dommerkvartetten fra Nordstrand IF.

Lambertseter: Dette må være en historisk begivenhet. Jeg vet ikke om et team fra samme klubb har dømt en landskamp tidligere, så dette var spesielt morsomt, sier Tom Henning Øvrebø.

Lørdag ledet han EM-kvaliken mellom døvelandslagene til Norge og Belgia. På linja gikk Espen Kallerud og Thomas-André Aker, mens Pedram Alavi var fjerdedommer. Da Øvrebø fikk forespørsel om å dømme kampen og skaffe assistentdommere, takket han umiddelbart ja.

Jeg valgte de unge og lovende dommerne som vi har i Nordstrand, forteller han.

Et tydelig kroppsspråk

Kampens eneste scoring sto belgierne for i kampens nest siste minutt, og dermed er Belgia kvalifisert til EM, mens Norge er utslått.

Hvordan var det å dømme en kamp for døve og hørselshemmede?

Det er litt annerledes. De hører jo ikke at jeg blåser, men det virker det jo ikke alltid som Tippeliga-spillerne gjør heller, humrer han.

Så jeg må bruke kroppen og ha et tydelig kroppsspråk. I tillegg vinker assistentdommerne med flagget hver gang det blåses.

Kampen gikk greit for dommerkvartetten fra Nordstrand IF.

Totalt sett gikk det veldig fint. Et par ganger sviktet kommunikasjonen litt, men vi hadde fin kontakt underveis. Det er en fordel å kjenne hverandre så godt fra før, sier Tom Henning Øvrebø.

God bredde

Landskampen var en fjær i hatten for dommermiljøet på Nordstrand. Bak profilen Øvrebø følger en rekke unge dommere, som leder 3.- og 4. divisjonskamper, og enkelte av dem vil være modne for større oppgaver neste sesong. Klubben har sju autoriserte dommere og en rekke klubbdommere.

Vi har et fantastisk flott miljø, sier Tom Henning Øvrebø.

Selv har han travle dager. Torsdag dømte han Rosenborg mot Tromsø, så var oppgjøret på Lambertseter stadion neste oppgave. I kveld er han på plass på Brann stadion når Odd kommer på besøk, før han dømmer EM-kvaliken mellom Bulgaria og Holland lørdag.Jeg vet ikke om et team fra samme klubb har dømt en landskamp tidligere

Tom Henning Øvrebø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere