*Nettavisen* Nyheter.

Et lite stykke Kina på Tveten

I Veslehuset på Tveten gård kunne det oppleves en visuell reise til Kina, med eventyreren, Torbjørn Færøvik i spissen.

TVEITA: Veslehuset virket veldig lite på lørdag da Torbjørn skulle fortelle om sin reise rundt i Kina. Det lille huset var stappfullt under foredraget. Med lysbilder, utsnitt fra boken "Kina- en reise på livets elv" og fortelling om reisen ved Yangtze elven, var det både latter og liv blant publikum.

Sugen på eventyr

Det er jo utrolig at det er så mange mennesker her i dag, sier hovedpersonen selv. Færøvik har vært på de fleste stedene som finnes i Asia. I Kina har han vært hele 52 ganger.
Kina er jo et stort land. En femtedel av verdens befolkning bor der, det er jo ikke til å unngå å bli interessert i et så stort og viktig land, forteller Færøvik.
Forfatteren har alltid hatt en utferdselstrang og et sug etter nye opplevelser. Et av hans fineste minner er da han fulgte Marco Polos fotspor fra Venezia til Kina,
Det fine med reiser er å se nye og ukjente landskap og mennesker. Jeg drar alltid alene, slik at jeg forholder meg til omgivelsene. Drar man i en gruppe, blir det til at man forholder seg til gruppen.
Færøvik ville til kilden, som Yangtze-elven renner ut i. En av Færøviks inspiratorer var den første mannen til kilden av elven. Guiden kom til kilden og drakk av vannet før han uttalte at vannet var kaldt, men at det varmet hans hjerte.

Ut på tur

Det varmet Færøvik sitt hjerte også. I hundre dager fulgte han Yangtzeelven til han kom til kilden.
Det var en spektakulær og annerledes opplevelse, sier han.
Det utrolige er at om du er provinsleder i Kina, styrer du over flere mennesker enn det er i flere av landene i Europa, forteller han.
Noe av det han har lært under sine reiser er respekt for alle mennesker og respekt for dem som lever med enkle kår.
Reisen startet 1. mai 2002 og startet i Shanghai. Først i en båt, 300 mil. Men deretter blir Yangtzeelven så urolig, at bein, ponnier, biler og andre hjelpemidler må tas i bruk.
I løpet av ferden fikk Færøvik oppleve blant annet smaken av jakokse, han fikk se Dalai Lamas palass og tibetanere som krøp til tempelet for å underkaste seg Buddha.
Som både journalist og forfatter har dette endt opp i bøker. I tillegg til "Kina- en reise på livets elv", har han med seg boken "Buddahs barn" for anledningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag