RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et liv for dansen


Sjarmtroll: Karoline Berg og Ingrid Schøyen er enige om at rosa ballerinaskjørt er viktig når man skal lære seg å danse.
Sjarmtroll: Karoline Berg og Ingrid Schøyen er enige om at rosa ballerinaskjørt er viktig når man skal lære seg å danse.
Det er 15 år siden Bjørg Grete Olsen startet danseskole. I dag underviser hun på over 25 steder i Oslo og omegn.

Nordseter: På Nordseter skole tripper rosakledde ballerinaer rundt i sine strutteskjørt. De sjarmerende småjentene skal riktignok ikke lære å danse ballett, men det er ikke så nøye. Det er rosa strutteskjørt som gjelder når man skal lære å danse.

Bjørg Gretes danseskole er i dag et kjent varemerke, ikke minst i nordstrandsområdet. Selv startet Bjørg Grete sin dansekarriere i en alder av tre år.

Konkurransedans

Jeg begynte som treåring på Åse og Finns danseskole, forteller den energiske danseinstruktøren. Hun viste seg raskt som et stort talent og begynte i ung alder å danse konkurranser.

Jeg var aktiv danser fra jeg var fem til jeg var atten år, forteller hun. Den unge danserinnen ble norgesmester flere ganger og markerte seg også i utlandet, men hun trivdes aldri noe særlig i konkurransemiljøet.

Jeg likte dansen og konkurransen, men miljøet var ikke så veldig godt. Det er et tøft miljø, jeg trives bedre med mannen i gata.

Ble pedagog

I ungdomsårene jobbet Bjørg Grete som assistent hos Åse og Finn, og etter attenårsalderen la hun konkurransedansen på hylla og tok utdanning som dansepedagog.

Jeg ville starte min egen skole, forteller dansepedagogen. I 1992 startet hun undervisning på Vollen i Asker og på Nordseter der hun selv var bosatt. I løpet av de femten årene det har gått siden oppstarten, har bedriften utvidet seg enormt. I dag underviser hun over hele Oslo og omegn.

Jeg underviser på mellom 25 og 30 steder i dag, forteller Bjørg Grete. Men arbeidsjernet har ikke overlatt undervisningen til andre selv om danseskolen går bra. 70 prosent av undervisningen står hun for selv og ikke sjelden blir det 80 arbeidstimer per uke.

Dans for alle

Det har vært tøffe og morsomme år, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg gjorde det, sier Bjørg Grete og beskriver sin jobb som en livsstil.

En danselærer er ikke noe man blir, det er noe man er født til. Og jeg føler virkelig at jeg har havnet på riktig hylle. Man er jo privilegert som får jobbe med hobbyen sin, forteller pedagogen og legger til at hun er veldig opptatt av det sosiale aspektet.

Jeg jobber med mennesker hele tiden og er opptatt av å yte god service. Dessuten er jeg opptatt av at dette skal være en danseskole for absolutt alle, forteller Bjørg Grete. Som et eksempel trekker hun frem at hun er den første som har startet et eget kurs for homofile og lesbiske. Hun har også kurs for utviklingshemmede, og hun tilbyr undervisning til folk i alle aldre.

Mitt motto er at dette er danseskolen for alt og alle.

Danseglede

Disse femten årene har gått fort, altfor fort. Jeg har så mange ideer, og jeg føler at alderen begynner å gå ifra meg hvis jeg skal få ut alle disse ideene, sier Bjørg Grete og levner liten tvil om at dansen er livet for denne energiske pedagogen.

Dans har alt, der er glede, det er sosialt, det er trim, latter. Det som gir meg glede i denne jobben er at andre har det morsomt. Jeg tilfører en aktivitet i noen menneskers liv og ser at de har det hyggelig den stunden de er hos meg. Det gjør at jeg aldri slutter, avslutter Bjørg Grete.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere