RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et liv på stadion


Prisvinner Hasse Farstad på "nedslitte Frogner stadion". FOTO: ERIK TANGEN
Prisvinner Hasse Farstad på "nedslitte Frogner stadion". FOTO: ERIK TANGEN
Hasse Farstad og Oslo Skøiteklubb er tildelt Bydelsprisen 2008.

FROGNER STADION: Dette er veldig morsomt og inspirerende. Først og fremst gir det inspirasjon til videre satsing. Oslo Skøiteklub (OSK) har vært aktiv i denne bydelen i 130 år, siden de første skøyteløpene i Frognerkilen på 1880-tallet. Jeg tror alle klubbens medlemmer vil se dette som en stor ære, samtidig som det gir forpliktelser for godt barne- og ungdomsarbeid også i årene som kommer, sier Hasse Farstad.

Ydmyk prisvinner

"Farstad gjør en fantastisk jobb på den nedslitte Frogner stadion med over 60 skøiteskolejenter som trener flere ganger i uken, og som arrangerer karneval og skøitesportens dag på Frogner stadion hver vinter" heter det i bydelens begrunnelse. Farstad selv er ydmyk.

Det er klubbens komité for skøyteskoler og kultur som skal ha hovedæren, sammen med de flinke trenerne vi har på skøyteskolen. Selv kan jeg ikke ta noe av æren for det som skjer ute på isen, men vi i styret i klubben har "i hundrevis av år" sett det som viktig å holde skøyteskole og arrangementer som Skøytesportens dag. Vi føler at Frogner stadion og Oslo Skøiteklub har en veldig viktig funksjon å fylle både for bydelen og nabobydelene, sier han.

Det har den utvilsomt hatt for Farstad selv, som har vært tilknyttet stadion nesten hele livet.

For min del begynte det med skruskøyter på Frogner stadion i treårsalderen. Jeg vokste opp i Sørkedalsveien, i samme bygård som Rema og Restaurant Larsen ligger nå. Jeg begynte som hurtigløper i OSK som tiåring, og i voksen alder har jeg "alltid" hatt forskjellige lederfunksjoner i klubben. Blant annet var jeg presseansvarlig for mange av de store VM og EM på Bislett på 1970- og 80-tallet. Da jeg gikk av i vår, hadde jeg vært klubbens leder i sju år, forteller han.

Gode fremtidsutsikter

Han ser naturlig nok også frem til tiden som kommer.

Fremtiden er lys for Frogner stadion, med hel kunstisflate fra januar 2010. Dette er en gave til barn, ungdom og voksne leke- og treningslystne i hele bydelen. Stabile isforhold er en forutsetning for å holde gode skøyteskoler, treninger og konkurranser, og nå blir det en ny tid for aktiviteter på banen. For min egen del ser jeg fram til å komme i gang med "ordentlig" hurtigløp på 400-meters bane igjen, kortbaneløp for smårollinger og andre på 111-meters bane på indre bane, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere