Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et løft for Oslo

Et av kravene fra bystyret er at VIF kommer raskt i gang med reguleringsplan og utbygging.
Et av kravene fra bystyret er at VIF kommer raskt i gang med reguleringsplan og utbygging.
VIF mener hele Oslo vil tjene på en ny stadion på Valle, og at det ikke er urettferdig at de fått tomta for 1 krone.

VALLE: Stadion på Valle vil ligge midt i Vålerenga-land og vil bli et løft for Oslo Øst, sier styreleder i Vålerenga fotball, Odd P. Skarheim, som legger til at ettersom tomta i dag ligger brakk, vil det bli et ensidig løft for nærmiljøet.

Tomta som i dag ligger brakk kan bli et grøntareal og en møteplass for befolkningen. Dersom stadion blir en realitet, skal vi i tillegg satse storstilt på Vålerenga mot rasisme, sier han.

Flertall

Debatten om tomta på Valle har gått høyt, etter at Fremskrittspartiet lanserte ideen om å selge tomta til 1 krone. Per i dag anslås tomta å ha en markedsverdig på 600 millioner kroner selv om det vil innebære en omregulering av tomta.

Likevel har FrP fått med seg både Ap, SV og KrF på forslaget, noe som vil gi flertall i bystyret, som etter planen skulle behandle saken i går.

Det var i et valgkampmøte før valget i fjor høst, at både SV, Ap og KrF bekreftet at de ville støtte et salg, mens både H og V har vært skeptiske.

Høyre har ønsket at man skal selge tomta til markedspris.

Da finanskomiteen behandlet saken i forrige uke, ba de om at det i tillegg til fotballstadion, skøytehall og ulike næringsformål også må legges til rette for bygging av barnehage og en videregående skole med idrettslinje på tomta.

God idé

I følge stipendiat ved Arkitekthøgskolen i Oslo, Erling Dokk Holmen er det en god idé å gi tomta til VIF for én krone, nettopp fordi det vil gi noe posititv tilbake til nærmiljøet.

Å gi tomten på Valle til VIF for bygging av stadion er etter mitt skjønn en god idé. Fotballstadion på Valle vil ha positive ringvirkninger for den østlige delen av byen, sier han, og legger til at dersom ikke VIF får bygge på tomta, vil området trolig fortsette å ligge brakk.

VIF har presentert et konkret forslag til bygging på tomta som vil bidra til at tomtas potensial blir utnyttet på en fornuftig måte. Valle-feltet er et område som sannsynligvis vil fortsette å ligge brakk dersom ingen får mulighet til å bygge stadion på tomta, sier han.

Bystyret skal behandle saken om tomtesalg i dag, og det blir etter all sannsynlighet vedtatt at VIF får kjøpe tomta for 1 krone.

Østkantavisa følger bystyrebehandlingen på nett

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere