Et lys i mørket

FÅ HJELP: Torshov kirke drar igang samtalegrupper for folk som sliter etter samlivsbrudd. Arkivfoto

FÅ HJELP: Torshov kirke drar igang samtalegrupper for folk som sliter etter samlivsbrudd. Arkivfoto

Dersom du sliter etter samlivsbrudd, kan det være greit å oppsøke Torshov kirke.

TORSHOV: Du trenger ikke være troende for å delta i samtalegruppene til diakonene Liv Øyen Strind og Torstein Garcia de Presno i Torshov kirke. Mandag 19. januar er det informasjonsmøte, hvor påmelding kan skje. Samtalegruppen skal møtes 14 mandager fra januar til august, opplyser diakon Torstein Garcia de Presno.

– Vi ser at mange strever med oppbrudd i en samlivssituasjon. Alt av sosiale relasjoner og vennenettverk blir påvirka. Flere opplever at de mister kontakt med folk de har tilknytning til gjennom familien, sier han.

Stort behov

Det er andre året på rad at Torshov, i samarbeid med Lilleborg kirke, kjører samtalegrupper. Det er plass til åtte deltakere. Opplegget er etter modell fra «Sorgen det ikke sendes blomster til», som ble starta opp i Haslum for tjue år siden.

– De siste årene dette opplegget har vært kjørt, har man ikke klart å fylle behovet. Behovet er økende, sier de Presno.

Hva gjør kirken?

Et samlivsbrudd er ofte svært traumatisk å gjennomgå for den berørte, forteller diakonen videre. Mange takler ikke overgangen fra et liv i samliv til et liv som aleneboende.

– Vi ser at folk sliter med sinne, ensomhet, oppgitthet. Noen satser alt på ett kort. Så ryker det kortet. Du kan godt si det er en stor investering som går tapt, sier de Presno.

– Hvem oppsøker gruppene?

– Både menn og kvinner, med en overvekt av kvinner. De har nok lettere for å sette ord på ting. Men vi har plass til begge kjønn i gruppa, sier diakonen.

Nytt liv

Kirken ønsker å være en samtalepartner overfor skilsmisserammede.

– En stor gevinst av opplegget er at en får seg et nytt nettverk. Man kan ta opp de tingene som er vanskelige. En gruppe kan bidra til at også deltakerne i seg selv kan hjelpe hverandre. Ikke bare gruppeledere og fagpersoner er ressurser. Vi ser at dynamikk og samhandling kan helbrede, sier diakonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.