*Nettavisen* Nyheter.

«Et morgensmil i søpla»

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Morgenstund har gull i munn: Ingen ting er som en god frokost. Kruttsterk kaffe klarner tankene, knasende toast eller müsli vekker tennene, og gyllen juice sprer solskinn over bordet, uansett hvor grå dagen er utenfor. Selv prøvelsen ved å stå opp blir verdt det når du vet hva som venter.

Men så møter du nakne hyller. Kanskje har du glemt å handle etter en slitsom dag på jobb. Kanskje har du vært bortreist, og kommet hjem lenge etter at enhver fornuftig kjøpmann har stengt dørene for kvelden. Et øyeblikk forbanner du egen dømmekraft som trodde du skulle rekke butikken i går, men så samler du deg og går på jobb.

Siden du ikke har spist, er du tidlig ute. Luften er ennå stille og frisk etter nattens regnskyll. Du går innom en kafé for å kjøpe kaffe, juice og et ferskt rundstykke, og siden du har god tid setter du deg like gjerne ned utenfor. Forbi deg vimser en liten pike på sykkel, vaktsomt overvåket av morens blikk like bak. På et gatehjørne kysser et ungt par hverandre farvel før de løper mot hver sin arbeidsdag. Vet et portrom nede i gaten gjør et avisbud seg ferdig med dagens rute.

Når du snur deg for å kaste takeawaykoppen, møtes du av et skøyeraktig, grønt blikk. Søppelkassen med klistremerkeøyne smiler mot deg, og når du skyver koppen gjennom svingluken er det som om den sier «Takk for maten. Ha en fin dag.»

Cathrine Brynildsen
Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag