RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et Munch- museum for byen!


Slik ser vinnerforslaget Lambda ut. KrFs Hans Olav Syversen er skeptisk til høyden.
ILLUSTRASJON: HAV EIENDOM
Slik ser vinnerforslaget Lambda ut. KrFs Hans Olav Syversen er skeptisk til høyden. ILLUSTRASJON: HAV EIENDOM

Oslo skal få et nytt Munch-museum i Bjørvika. Mange har sett frem til et nytt stas-bygg i Oslo og området som det nye Munch-museet skal plasseres på, er av mange karakterisert som en del av «indrefileten» i Oslo. Et nytt museum skal dessuten bli nabo med operaen et bygg som allerede er blitt en institusjon i byen.

Derfor er det også så viktig at hele området fremstår harmonisk. Jeg er overrasket over det valget juryen har gjort når det gjelder det nye museet. En glasskoloss med en knekk er det man har valgt seg. Et uforståelig valg både i seg selv, men ikke minst når man tar i betraktning bymiljøet bygget skal være en del av. Bygget vil fremstå som en barriere mot operaen og den skulle man tro vil bli nok innebygget som det er når Bjørvika-området står ferdig etter hvert.

Av og til får man dessverre inntrykk av at bygg skal fremstå som monumenter over seg selv og ikke som del av en god byutvikling. Det samme ser vi også når det gjelder nytt nasjonalmuseum på Vestbane-området. Ønsket om et spektakulært bygg eller en signatur ser ut til å være totalt overordnet det området bygget skal fungere i.

Jeg håper Oslo bystyre, som nå holder i loddet, velger et bygg for det nye Munch-museet som bidrar til en god byutvikling for Bjørvika og ikke et bygg som motvirket det!

Hans Olav Syversen

Stortingsrepresentant, Oslo KrF

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere