RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et naturlig valg


Haandbryggeriet Ardenne Blond (varenr. 4402902, kr 67,70, basisutvalg).
Haandbryggeriet Ardenne Blond (varenr. 4402902, kr 67,70, basisutvalg). Foto: Alle foto: Carl Martin Nordby
Vin fungerer godt, men oppgradert taco krever ekstra godt øl.

Ukas taco, som er laget fra bunnen av, er en helt annen opplevelse enn den vanlige norske fredagstacoen. Her finner vi mange smaker, med den godt krydrede svinenakken som er hovedingrediens.

Retten rundes av med avokado, koriander, mais, tomatsalsa, svarte bønner og cheddar. Totalen blir en spicy rett med fedme og litt vegetale innslag fra grønnsakene.

Naturlig med øl

Det er selvfølgelig mulig å finne vin til dette, fortrinnsvis en fruktig Riesling, muligens med noe restsødme for å runde av krydderet. Men det føles mye mer naturlig å gå for en knallgod øl i stedet.

Norge har mange gode mikrobryggerier, og et av dem er Haandbryggeriet i Drammen som startet opp i 2005. Her brygges det naturlig øl uten pasteurisering, filtrering eller tilsatt kullsyre. Ølen er «levende» og utvikler seg naturlig med minimal intervensjon.

Forsterker smaken

Ukas anbefaling er Haandbryggeriet Ardenne Blond (varenr. 4402902, kr 67,70, basisutvalg). Dette er en overgjæret variant som er laget på bygg og hvete, malt med en alkoholprosent på 7,5. Ølen er middels fyldig, med fin friskhet og et noe krydret preg, samtidig som den har en merkbar bitterhet.

Friskheten i ølen balanserer perfekt mot den krydrede svinenakken i tortillaen. Ølens naturlige krydderpreg er også med på å forsterke det spicy smaksbildet, og bidrar til en autentisk mexicansk opplevelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere