*Nettavisen* Nyheter.

Et naturlig valg

Haandbryggeriet Ardenne Blond (varenr. 4402902, kr 67,70, basisutvalg). Foto: Alle foto: Carl Martin Nordby

Vin fungerer godt, men oppgradert taco krever ekstra godt øl.

Klikk på bildet for å forstørre.

Robert Lie er daglig leder ved restauranten Grefsenkollen. Foto: Foto: Carl Martin Nordby

Ukas taco, som er laget fra bunnen av, er en helt annen opplevelse enn den vanlige norske fredagstacoen. Her finner vi mange smaker, med den godt krydrede svinenakken som er hovedingrediens.

Retten rundes av med avokado, koriander, mais, tomatsalsa, svarte bønner og cheddar. Totalen blir en spicy rett med fedme og litt vegetale innslag fra grønnsakene.

Naturlig med øl

Det er selvfølgelig mulig å finne vin til dette, fortrinnsvis en fruktig Riesling, muligens med noe restsødme for å runde av krydderet. Men det føles mye mer naturlig å gå for en knallgod øl i stedet.

Norge har mange gode mikrobryggerier, og et av dem er Haandbryggeriet i Drammen som startet opp i 2005. Her brygges det naturlig øl uten pasteurisering, filtrering eller tilsatt kullsyre. Ølen er «levende» og utvikler seg naturlig med minimal intervensjon.

Forsterker smaken

Ukas anbefaling er Haandbryggeriet Ardenne Blond (varenr. 4402902, kr 67,70, basisutvalg). Dette er en overgjæret variant som er laget på bygg og hvete, malt med en alkoholprosent på 7,5. Ølen er middels fyldig, med fin friskhet og et noe krydret preg, samtidig som den har en merkbar bitterhet.

Friskheten i ølen balanserer perfekt mot den krydrede svinenakken i tortillaen. Ølens naturlige krydderpreg er også med på å forsterke det spicy smaksbildet, og bidrar til en autentisk mexicansk opplevelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.