*Nettavisen* Nyheter.

Et nytt kvartal vokser fram

13 store bygg, 750 leiligheter og et helt nytt torg står snart ferdig på Grønland. Dette er et av de største boligprosjektene i Oslo de siste ti årene.

GRØNLAND: De første beboerne har allerede flyttet inn i det nye Grønlandskvartalet, som reiser seg mellom Grønlandsleiret og Schweigaards gate. Innen nyttår vil fem av de 13 byggene være bebodd, i følge megler Olav Aune i BNmegler.

– 12 bygg er solgt så langt, og er under bygging i ulike faser. Det er ett bygg igjen, som vi begynner å selge på i september, forteller han.

Del på Facebook

Teaterplassen

Salget har gått svært så bra, i følge megleren.

– Det er et hyggelig prosjekt for oss å jobbe med. De som har flyttet inn virker fornøyde, sier han.

– Hvem er den typiske kjøperen?

– Det er flest unge mennesker mellom 25 og 40 år, men det er også både familier og eldre. Leilighetene er lettstelte, på ett plan, med heis og garasje. Jeg tror kjøperne blir tiltrukket av de lukkede, trygge grøntområder mellom byggene, og at det blir egen barnehage i det ene bygget, sier Aune.

I løpet av september vil Teaterplassen stå ferdig et nytt torg mot Det Åpne Teater. Her vil det bli kafémiljø med blant annet sushibar og tapasbar.

Tror på prisvekst

– Hvordan tror du Grønland og Gamlebyen vil utvikle seg som boligområde?

Dette er et veldig attraktivt boligområde som jeg tror vil oppleve en ganske stor prisvekst i årene framover. Bydelen moderniseres, det skal skje mye med trafikkstrukturen, og du har nærheten både til sentrum og til nye Bjørvika, sier Aune.

Sammenliknet med for eksempel Grünerløkka mener han Gamlebyen og Grønland har mange fordeler.

På Grünerløkka skjer det først og fremst en rehabilitering av de gamle bygårdene, mens i dette området bygges det mye nytt med etterspurte kvaliteter som balkong, heis og garasje. Med tiden vil jeg tro at Grønland/Gamlebyen-området vil bli noe av det mest attraktive i byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.