RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et populært og viktig tilbud

Da Randi Skog flyttet til Ammerud, fant hun ingen fritidstilbud for fysisk og psykisk funksjonshemmet ungdom. Derfor startet hun klubben på Nordtvet gård

Nordtvet: - Barn med ulike handikap går ofte på byomfattende spesialskoler, blir brakt og hentet med taxi, og har ikke den samme muligheten som andre unge til å etablere seg sosialt i nærmiljøet. De trenger selvfølgelig sosiale samlingsplasser som alle andre ungdommer.
Fremfor å "forbanne mørket" har hun, sammen med Gunnar Werner, brukt energien på å tenne et lys. Onsdagsklubben ble til, med syv medlemmer, for snart syv år siden. I dag fylles Nordtvedt gård med i overkant av 30 ungdommer fra 13 år og oppover, fra alle byens kanter.
- Til julefesten dekket vi på til over 70 mennesker, kan Gunnar Werner fortelle. Onsdagsklubben har mange ulike aktiviteter som karneval, påske- og sommerfest, haloween party, bingo, karaoke og bowling.

Prisverdig

- Det er prisverdig, privat satsning fra Randi og Werner i en tid hvor vi opplever stadig strammere fritidstilbud til handikappede i byen, sier pappa Øyvind Hauge fra Rosenholm, som sammen med datteren Maria har vært med siden oppstarten.
- Det skulle jo egentlig ikke være nødvendig for privatpersoner å etablere klubber som dette, selv om det er veldig hyggelig, legger han til.
Paret får låne gårdshuset med hage og uteområde gratis fra bydel Grorud, men til å begynne med tok de penger fra egen lomme til pølser, vafler og utstyr for å drive klubben. Nå har de fått noe midler fra et privat legat.
- To av årene har vi fått Frivillighetsmidler fra bydelen, men det er ikke summer det er grunn til å rope hurra for, legger Randi til på skikkelig Andøy-dialekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere