RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant tonen: Delegasjonens prosjektkoordinator Azhar Hafeez og Amna Dastir (5) slo av en liten prat under fredagens møte i Haugen barnehage. Norske og pakistanske myndigheter møttes for å drøfte familie- og integreringsspørsmål.
Fant tonen: Delegasjonens prosjektkoordinator Azhar Hafeez og Amna Dastir (5) slo av en liten prat under fredagens møte i Haugen barnehage. Norske og pakistanske myndigheter møttes for å drøfte familie- og integreringsspørsmål.

Et positivt møte

En delegasjon fra Pakistan besøkte Haugen barnehage og de lot seg inspirere av det gode fellesskapet.

Haugen: Et avtalefestet samarbeid mellom norske og pakistanske myndigheter var bakgrunnen for det storslåtte møtet i Groruddalen sist fredag. Partene var på befaring i Haugen barnehage, der de blant annet drøftet familie- og integreringsspørsmål.
Den pakistanske delegasjonen fikk en innføring i praksisen til barnehagen, som har spesialkompetanse på integrering og språkutvikling. 18 ulike nasjoner er representert og som et ledd i sin politikk holder barnehagen kvelds- og lørdagsåpent.
Bydelsdirektøren i bydel Alna, Erik Kjeldstadli, var også til stede under møtet mellom de to partene på Haugen.

Kulturell forståelse

Seksjonsleder Mohammad Jamil fra Islamabad var imponert etter møtet med Haugen barnehage. Jamil forteller til Lokalavisen Groruddalen at han var fascinert av det flerkulturelle fellesskapet.
Ledelsen og de ansatte i Haugen barnehage gjør en veldig god jobb, og det er en modell vi i delegasjonen har veldig stor tro på, sier Jamil og fortsetter:
Haugen barnehage er både spennende og utradisjonell. Jeg er imponert over hvordan de forbereder barna p å det voksne liv. Det jobbes hardt med å inkludere alle, uansett språk og religion. Og dette skaper igjen samhold og flerkulturell forståelse.

Stolt leder

Resultatenhetsleder for barnehageenhet Furuset nord, Peer Lohne, er godt fornøyd med den positive responsen fra den pakistanske delegasjonen.
Det er alltid hyggelig med gode tilbakemeldinger. Vi jobber hardt både med inkludering og språkutvikling, og vi setter selvfølgelig pris på å bli lagt merke til.
Og det er barnehagens utvidete åpningstider som er hovedårsaken til den gode responsen, mener Lohne.
Haugen barnehage er for øvrig den eneste i landet med denne praksisen.
Nå kan foreldrene ta seg tid til å slå av en prat med de ansatte. Dette bedrer kommunikasjonen, og man får muligheten til å dele kulturelle verdier, sier Peer Lohne. Jeg er imponert over hvordan de forbereder barna på det voksne liv
Mohammad Jamil

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere