RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et praktbygg av en skole

Torsdag 15. august var det duket for storstilt åpning av Kongshavn videre-gående skole.

EKEBERG: Rektor Jan Ljøner ønsket velkommen og takket alle involverte: Elever, ansatte, byggherrer, eier av bygget Avantor og Oslo kommune ved utdanningsetaten.

Han påpekte også at målene for skolen er trygghet, trivsel og høye ambisjoner.

LES OGSÅ: Rektor med Oslos vakreste utsikt

Historisk bygg

Værgudene var heldigvis med oss, og ordfører Fabian Stang strålte om kapp med sola da han inntok talerstolen utenfor hovedinngangen til den gamle Sjømannsskolen, som nå er blitt en av Oslos flotteste videregående skoler.

Ordføreren synes det er flott at dette historiske bygget tas i bruk til å undervise fremtidens generasjoner, og understreker:

– Det er viktig at hver enkelt elev blir sett. En god skole er god integrering. Vi er alle verdifulle, selv om man ikke nødvendigvis er best på skolen, sier han – og gratulerer alle med ny kåk.

LES OGSÅ: Denne skolen er det tøffest å komme inn på

Guider med kunnskap

Ingenting er overlatt tilfeldighetene på den nyrenoverte skolen. Klasserommene er innbydende og moderne, og alt er lagt til rette for god læring og trivsel.

Jentene som viser dittOslos utsendte rundt, er såkalte "Kongshavn-guider”. De kan sin historie, og har vært med på planleggingen av skolen.

– Det er ganske utrolig å tenke på at dette ble bygget i 1917. Vi synes det er fantastisk at vi kan kombinere det historiske preget med en moderne stil, sier Amalie (17) og Ingvild (17), som begge kommer fra tidligere Norstrand videregående.

LES OGSÅ: Skoler i endring på Nordstrand

Harry Potter

Inngangspartiet er et syn. Med vegger og tak prydet med freskene til Per Krogh, synes jentene det minner litt om ”Galtvort”, skolen til Harry Potter – og vi må si oss enig.

Med egne rom for språkundervisning, naturfag og forberedelser, er det lagt stor vekt på gode arbeidsforhold for både lærere og elever.

Personalrommet til lærerne er med hensikt lagt til fjerde etasje, slik at de kan omgås elevene og få en nærere kontakt.

I hver enkelt etasje finner man også et stort oppholdsrom med digital informasjon på skjerm, i tillegg til plass for gruppearbeid og lignende.

Mye tyder på at trivselsfaktoren vil bli høy ved Kongshavn skole: Lyse og moderne lokaler – ispedd historie, god faglig kompetanse, gode lunsjtilbud og spektakulær utsikt.

Torsdagens markering ble avsluttet med fyrverkeri klokken 22.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere