*Nettavisen* Nyheter.

Et prosjekt for framtida

Kultur skal bidra til å gjenskape Veitvet Senter som en viktig og attraktiv møteplass for beboerne.

I et av lokalene på T-banesiden på Veitvet Senter sitter Trude-Mette Johansen og Christina Bjerkaas i et åpent og grønt landskap på ”Stikk Innom”. Det er et prosjekt i Groruddalssatsinga som har bidratt til flere vellykkede aktiviteter siden oppstarten i 2008. Fem-seks ganger i året arrangerer bydelen kulturhendelser og andre aktiviteter for å gjøre senteret mer levende.

- Vi har forsøkt å bruke torget, som lett kan oppfattes som dødt, til andre ting. , sier Trude-Mette.

Lite synlige aktiviteter

Det har vært en agenda for senteret at det skal være levende, og Trude-Mette mener det er stor aktivitet på senteret, men at det ikke synes.

- Bowlingen for eksempel er veldig populær, men på grunn av senterets utbygging er det ikke én enkelt inngang som samler det hele. Det ødelegger muligens litt for møteplass-ønsket vårt , sier Johansen.

- Det finnes jo en enorm kulturhistorie her. Selvaag som bygget senteret hadde store ambisjoner, og gjorde Veitvet til den første drabantbyen. De ville ha inn kultur, service og handel for å gjøre det til en møteplass for folket, sier Trude-Mette. Torsdag 17. mars kommer Kulturminister Anniken Huitfeldt for å åpne Kick-Off-uka som skal gi en mulighet for beboerne til å si hva de vil ha.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.