Et pust foran

Inger Lise Eide har erfart at i åndedrettet ligger nøkkelen til et bedre liv. Nå er hun aktuell med boken "Pust når det gjelder!".

Røa: - Det er klart man møter motstand i livet, og noen mer enn andre. De fleste av oss glemmer imidlertid å puste når vi utfordres; når vi endelig husker å trekke pusten når det virkelig gjelder, er det et steg i riktig retning, sier Inger Lise Eide.

God for så mangt

Boken "Pust når det gjelder!" presenterer blant annet selvhjelpsmetoden "pusteintegrering", et selvutviklingsverktøy som skal ha terapeutisk effekt hvis pusteøvelsene gjennomføres korrekt.
- Allerede tidlig i løpet av min praksis som åndedrettslærer fikk jeg utrolig mange positive tilbakemeldinger fra klientene mine. Den ene etter den andre syntes tilværelsen ble lettere, og de var stolte over å ha gjort jobbet selv. Jeg begynte samtidig å få gehør og forståelse for at pusteintegrering ikke er en behandling, men en selvhjelpsmetode med klar effekt, sier hun.
Det er ikke slik at klienten får behandling av åndedrettslæreren, lærerens oppgave er snarere å lære fra seg selvhjelpsmetoden slik at klienten selv blir i stand til å løse sine egne problemer ved hjelp av ny innsikt gjennom styrket bevissthet, samt forståelse av fortidens opplevelser.
- Det ble mer og mer viktig for meg å kunne formidle til flest mulig at alle indre ressurser som kan lokkes frem å gi styrke ved hjelp av kunnskapen om åndedrettet. Sammen med kunnskapen om at livet starter allerede ved unnfangelsen hadde jeg nå så verdifull informasjon at jeg brant etter å fortelle hele verden om dette, sier hun.

Bergtatt

I tenårene fikk Inger Lise Eide vite at hun ble forvekslet med en annen baby under oppholdet på fødeklinikken. Men, forvekslingen ble raskt oppdaget og hennes biologiske mor "kom tilrette" - happy ending. Eller var det virkelig så enkelt? Brikkene begynte å falle på plass da Eide etter hvert begynte å få en sterk interesse for astrologi.
- I 1986 meldte jeg meg på kurs og på astrologikongressen på Sundvollen møtte jeg en astrolog ved navn Tad Mann. Han er opphavsmann til tolkningsmodellen "Life*time Astrology og når han leste mitt horoskop ble det definitivt et vendepunkt. Han beskrev unnfangelse, svangerskap og fødsel, barndomstiden, ungdomstiden og langt inn i mitt voksne liv. Han hevdet at tre viktige tidsepoker og begivenheter får konsekvenser for hvordan livet utvikler seg, nemlig selve unnfangelsen, hvordan graviditeten oppdages og omstendighetene rundt fødselen, forteller Eide.
Teorien stod godt til teorien i pusteintegrering og Eide ble bergtatt.
- Begge teoriene faller sammen med flere forskeres teorier om at starten på livet forut for fødselen er minst like viktig som livet etter fødselen. Dette gjorde sterkt inntrykk, sier hun.
1. oktober flyttet den engasjerte åndedrettslæreren inn i nye lokaler på samfunnshuset på Røa. Nå håper hun flere vil forstå hvor viktig pusten er, og at lufta, ja, den er for alle.
- Åndedrettet er det jo kun en selv som har full kontroll på. Vi må bruke pusten til å skape en positiv utvikling for oss selv og på sikt bli både sterkere og mer klar over de ressursene vi alle har.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.