RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et rødt St. Hanshaugen i fire nye år


Kim-André Åsheim (SV), Torunn Kanutte Husvik (Ap) , Sindre Buchanan (MDG) og Runa Fjellanger (R) har inngått en samarbeidserklæring etter lengre tids forhandlinger i bydel St. Hanshaugen.
Kim-André Åsheim (SV), Torunn Kanutte Husvik (Ap) , Sindre Buchanan (MDG) og Runa Fjellanger (R) har inngått en samarbeidserklæring etter lengre tids forhandlinger i bydel St. Hanshaugen. Foto: FOTO: Anita bakk Henriksen
Etter en lang forhandlingsperiode har endelig Miljøpartiet De Grønne valgt side i Bydel St. Hanshaugen. Det blir fire nye år med sosialistene ved makten.

ST. HANSHAUGEN: – Det er diskusjoner rundt politikken, ikke posisjoner, som har tatt lang tid for oss i denne runden, sier en fornøyd BU-leder Torunn Kanutte Husvik. Samarbeidserklæringen er inngått mellom Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne og Rødt.

LES OGSÅ: Grønn stemme avgjør maktkampen

De Grønne på vippen

Det er Miljøpartiet De Grønne som etter et brakvalg tok plassen til Frp i Bydelsutvalget og har den siste tiden blitt fridd til fra både rødt og blått. Til syvende og sist lokket politikken til de røde De Grønne inn i et samarbeid.

– Det som avgjorde for oss var at Ap, SV og Rødt vil ha flere sykkelstier og mindre parkeringsplasser, og opposisjonen vil heller legge til rette for flere parkeringsplasser. Fra et miljøperspektiv strider det imot vår agenda om en så bilfri bydel som mulig, sier Sindre Buchanan i Miljøpartiet De Grønne.

LES OGSÅ: Disse skal styre din hverdag

Miljø og byutvikling

Alle fire partiene virket veldig tilfreds med sakene de har kommet til enighet om. Og ikke overraskende er det miljø og byutvikling som er den største posten, og det handler om forurensing, sykkelstier, flere ladestasjoner, og verning av grøntområder.

Og BU- lederen er glad for å få friske øyne inn i Bydelsutvalget.

– Det skaper flere muligheter til å tenke nytt, og det er bare positivt, sier hun.

Inn for Rødt kommer Runa Fjellanger som er helt ny i BU.

– Jeg er vokst opp på St. Hanshaugen og tror jeg har mye å bidra til gjennom det, sier hun.

Fjellanger blir også leder for kultur, oppvekst og frivillighetskomiteen.

– Jeg er opptatt av barn og unge, og spesielt utvidet åpningstider på helsestasjonen, som nå kun er åpen en dag i uken, sier Fjellanger.

Overrasket

Opposisjonen på sin side er veldig overrasket over at De Grønne valgte som de gjorde.

– Jeg følte at vi hadde en god dialog med De Grønne, og at vi var enige om stort sett alt, så det er klart vi er litt skuffet nå, sier Torill Fiskerstrand i Høyre.

Men hun lover at de ikke skal ligge på latsiden for det.

– Vi skal være en tydelig stemme og jobbe hardt for saker som vi synes er viktige for bydelen, avslutter Fiskerstrand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere