Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et rungende ja til kunstisbane

Bo Callander og unge bandyspillere jubler for kunstisbane på Bogstad.
Bo Callander og unge bandyspillere jubler for kunstisbane på Bogstad. Foto: Foto: Vidar Bakken
Galleriet i bystyresalen var kranset av rødkledde Røa-spillere da et samlet bystyre vedtok kunstisbane på Bogstad.

Bystyret var ikke i tvil og gleden var stor etter avstemningen. Bo Callander jubler på rådhustrappen med fire 7´er-lag rundt seg. Foto: Vidar Bakken

Byråd Bård Folke Fredriksen og Bo Callander er enige om at kunstisbane på Bogstad er en god idé. Foto: Vidar Bakken

Spillerne hang over kanten og fulgte med på hva politikerne holdt på med. Foto: Vidar Bakken

Etter at ordføreren ga lov til applaus, var ikke den jublende glade gjengen på galleriet vonde å be. Foto: Vidar Bakken

Da var det lov til å vifte ekstra med klubbflagget. Fra venstre Oscar Markey og Sverre Vilhelm Skofteland Schultz. Foto: Vidar Bakken

RÅDHUSET: I borggården foran Rådhuset sto en rødkledd og spent gjeng og ventet på å slippe inn på galleriet i bystyresalen. Klokken var 18.00 og kunstisbanens skjebne sto på sakskartet klokken 18.15. Noen Røa-spillere viftet optimistisk med klubbflagget.

– Jeg tror dette går veien, sier en smilende Bo Callander, som har frontet kunstissaken fra spirende idé til politisk avgjørelse.

Det var lien grunn til bekymring, etter hvert som den ene bystyrerepresentanten etter den andre entret talerstolen.

Venstre

Byutviklingskomiteen leder, Ola Elvestuen (V) sa at prosjektet var positivt for breddeidretten og at området ble tilført verdier det ikke har i dag. Han understreket at verneverdiene likevel ble tatt på alvor.

– Jeg regner med at Miljøverndepartementet tar signalene fra et enstemmig bystyre i Oslo, sa Elvestuen.

Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiets Bjørn Lundberg understreket at et idrettsanlegg med tilbud til alle i randsonen av Marka er en måte å ta vare på marka på.

– Her er det en særdeles fordel, hvor det allerede er idrett det meste av året, sa Lundberg, som hadde merket seg alle naboinnspillene.

– Naboaksjonen vil legge saken på is, men vi legger is på saken, sa Lundberg.

Høyre

Hermann Kopp fra Høyre mente dette var en gledelig sak. Han stilte seg spørrende til Byantikvarens uttalelse.

– Byantikvaren vil ta vare på et tidligere sandtak og søppelplass. Dette blir et anlegg som neppe vil sjenere noen. Det er på plass å gratulere med et anlegg for organisert og uorganisert idrett. Jeg tror neppe Miljøverndepartementet har innvendinger mot dette, sa Kopp.

FrP

Svenn Kristiansen (FrP) åpnet med å si at dette isfrossen gladsak for barn og unge.

– Det er egentlig trist at dette området ikke er tatt i bruk tidligere. Byantikvaren rasler med sablene og mener det viktig å bevare et sandtak. Jeg regner med at departementet ser fornuften i dette prosjektet, sa Kristiansen, som mente at det var viktig å ta hensyn til naboene med hensyn til lys fra banen, men var beroliget gjennom at ny teknologi og sektorstyret lys ville bøte på dette.

SV

SVs Heidi Rømming var glad for at byutviklingskomiteen hadde kommet med en enstemmig innstilling.

– Det er en god plan. Det er fornuftig med sambruk og en kjærkommen økning av isflater. Beliggenheten rett ved siden av skolen gjør at området er veldig bra egnet, sa Rømming som mente det var viktig å øke kollektivtilbudet og se dette i sammenheng med utbyggingen av Tryvann.

Hun hadde under befaringen merket seg at en av de nærmeste naboene som prosjekterte lyset til banen kunne berolige med hensyn til lysforurensing.

– Jeg gratulerer alle ildsjeler som har vært med i dette arbeidet, avsluttet Rømming.

Rødt

Helene Voldner fra Rødt stilte spørsmål ved saksgangen og den tidligere budsjettprosessen, hvor det ble avsatt 10 millioner kroner til kunstisbane.

– Vi støtter oss til fagfolk og Naboaksjonen i denne saken. Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke utbygging og Byantikvaren, Riksantikvaren og Fylkesmannen går imot forslaget, sa Voldner, som mente at dette var et for stort inngrep i området.

KrF

Aud Kvalbein følte en hallelujastemning og karakteriserte prosjektet som et Columbi egg.

– Prosjektet forener så mange ting. Hvorfor har ingen tenkt på dette med flerbruk før. Dette blir til stor glede for barn og unge, sa Kvalbein og viste til at en nesten enstemmig bystyrebeslutning var viktig før saken går til Miljøverndepartementet for endelig avgjørelse.

Byrådet

Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen, begrunnet byrådets innstilling.

Han viste til hvor vanskelig det var å finne tomter til alt fra skoler og barnehager til idrettsanlegg.

– Det er vanskelig å få til i Oslo vest. Det er fornuftig med sambruk av areal som med dette prosjektet. Dette blir en effektiv buffer mot utbygging og det beste vern av marka, med nye generasjoner som tar marka i bruk, sa Folke Fredriksen, som viste til at byrådet hadde lagt inn noen endringer i planen på bakgrunn av Plan- og bygningsetatens innstilling.

– Protestene blir hørt og det vil bli tatt hensyn til lyset fra banen, sa han.

Han understreket fordelen med dette tilbudet i nærområdet.

Det vil bli betydelig redusert bilkjøring. I dag kjøres spillerne til andre områder for å få tilgang til isbaner, sa Folke Fredriksen.

Deretter ble reguleringsforslaget vedtatt av bystyret.

Ordfører Fabian Stang tok seg tid til å fortelle barna hvordan demokratiet i byen fungerte med byråd, bystyre og det hele. Han gløttet opp på galleriet og sa: Vanligvis oppfordrer vi ikke til applaus i bystyresalen, men nå er det lov til å klappe. Dermed brøt jubelen løs på galleriet.

På nytt i borggården etterpå var det gjensidige omfavnelser og gratulasjoner. I midten av dette finner vi en glad Bo Callander.

– Jeg har for så vidt bare en kommentar: Dette var en fin dag på jobben.

Deretter var det feiring.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!