Gå til sidens hovedinnhold

Et samarbeid for julefred

Mørket og lyset, kvinnekor og barnestemmer, lussekatter og kaffe. Kvindelige Studenters Sangforening skaper julefred på Luciadagen 13. desember med to morgenkonserter i Gamle Aker kirke.

SENTRUM: For fjerde året på rad markerer Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) Luciadagen i Gamle Aker kirke. Det har blitt en stemingsfull tradisjon og et fruktbart samarbeid med Det Norske Jentekors Aspirantkor og Flyktninghjelpen.

Lysets dag i desembermørket minner om Lucia som stilte opp for de vanskeligstilte og utstøtte i samfunnet. Kvindelige Studenters Sangforening har derfor valgt at de gjennom Flyktninghjelpen vil gjøre denne konserten til sin julegave til de vanskeligstilte utenfor Norges grenser.

Søndag morgen klokken 08.00 og 09.30 vil vakre kvinne- og barnestemmer fylle kirken.

Kritikerrost

KSS har nylig gitt ut sitt kritikerroste julealbum "Arme Jord ha Jolefred", og mange av sangene på albumet blir fremført denne Luciamorgenen. Korets julealbum har fått terningkast 6 i både Dagsavisen og Vårt land.

KSS har for anledningen fått med seg bassisten Sigurd Hole. Kontrabassens dype toner utfyller korets klang, og Holes improviserte basslinjer gir julesangene ekstra liv og fylde.

Godt samarbeid

Etter et flerårig samarbeid om Luciakonsertene var det naturlig for koret å spørre Flyktninghjelpen om et samarbeide på albumprosjektet. Og sammen med plateselskapet Lawo Classics er koret glade for å kunne bringe julefred til de norske hjem.

- Om lag 45 millioner mennesker er i dag på flukt fra krig og konflikt. Over halvparten er kvinner og barn. Ved å komme på Luciakonserten til KSS og kjøpe deres juleplate er du med og støtter vårt arbeid for mennesker på flukt, sier en takknemlig Elisabeth Rasmusson, generalsekretær i Flyktninghjelpen.

Cd'en selges på konserten og på www.gavermedmening.no. 90 prosent av overskuddet fra salget av "Gaver med mening" går til Flyktninghjelpens arbeid i felt. Overskuddet fra "Gaver med mening" julen 2008 har blant annet blitt brukt til husdyrprosjekter i Uganda, gjenoppbygging av skoler på Sri Lanka og utdanningsprosjekter i Libanon.

Billetter koster kr 120,- og kan forhåndskjøpes på Billettservice. Det vil bli servert lussekatter og kaffe etter konserten.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!