RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et samla rusfelt markerer overdosedagen


Morten Passerud prøver ut å røyke «heroin»- for anledningen byttet med sukker, under nøye inspeksjon av sykepleier fra Sprøyterommet, Christina Livgard. Å røyke heroin istedet for å injisere reduserer fare for overdose.
Morten Passerud prøver ut å røyke «heroin»- for anledningen byttet med sukker, under nøye inspeksjon av sykepleier fra Sprøyterommet, Christina Livgard. Å røyke heroin istedet for å injisere reduserer fare for overdose. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Søndag blir det appeller, musikk og og ikke minst anledning til å minne alle som er døde av overdose.

EIDSVOLLS PLASS: - Vi er et samla rusfelt som arrangerer dagen, sier Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN).

Det var første gang i fjor at man markerte Verdens Overdosedag, eller International overdose awarness day i Norge.  Dagen ble første gang markert i Australia i 200, for å minne de døde og forebygge nye overdoser.

Bare i Norge er det 260 mennesker som dør av overdoser hvert år, og 100 av disse skjer i Oslo.

- Det skal markeres med 260 par sko på Eidsvolls plass, sier Arild Knutsen.

Knutsen er konferansier, og både Helseminister Bent Høie kommer, det blir appeller ved Rita NIlsen fra Retretten og Thorvald Stoltenberg.

- Så kommer Hank von helvete og Charlie til å spille, sier Knutsen. Det hele starter 13.30. og markeringen holder på fram til 16.00.

Les også: Må få røyke heroin på sprøyterommet

Velferdsetaten vil informere om Switch-kampanjen, som går ut på å røyke heroin istedet for å injisere.

Det blir demonstarsjoner og informasjon om nalokson nesespray, som er en effektiv motgift som brukes ved overdoser. I tillegg kommer ambulansetjenesten og holder førstehjelpskurs.

Les også: Jeg tror vi får sette litt naloxon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere