*Nettavisen* Nyheter.

Et sikkert OL-kort

Oslo satser hardt for å få OL i 2018. I hovedstadens søknad er naturligvis Holmenkollen esset.

Oslo: Det er mange hvis"er anleggsmessig i Oslos OL-søknad, men for Holmenkollens del blir det uansett utbedringer uavhengig av om det blir OL til Oslo eller ikke. Med investeringer for mange hundre millioner kroner håper man naturligvis at anlegget også kan bli tatt i bruk i et OL.
Slik er OL-planene for vårt distrikt:
Langrenn, hopp og kombinert i Holmenkollen tilskuerkapasitet på tribune blir 50 000, totalt kan det bli det dobbelte på langrennsøvelsene, mens det er mulig å få inn 75 000 tilskuere på hopprennene.
Fartsdisipliner i freestyle i Wyllerløypa tilskuerkapasitet på tribune blir 14 000, totalt kan 20 000 komme innenfor portene.


Arkitektkamp
Oslo er et godt søkeralternativ med tanke på etterbruken av anleggene som eventuelt skal bygges. For Holmenkollens del blir det uansett en voldsom utbedring i årene som kommer. Kretsleder Børre Rognlien forteller at det blir enorme forandringer for nasjonalanlegget.
Ja, hele Kollen blir forbedret kraftig. Senere i år skal det blant annet være en arkitektkonkurranse internasjonalt, forteller Rognlien.

Mye å argumentere med
Kretslederen er ikke i tvil om at et OL i Oslo ville betydd enormt mye for hovedstaden.
Både anleggs- og interessemessig ville et OL gitt oss et voldsomt løft. Det ville engasjert en ny generasjon, understreker kretslederen.
Han har mange argumenter for hvorfor Oslo bør være et godt alternativ som søkerby.
Her er det god infrastruktur, med bra transportmuligheter og mange hotellsenger. Med tanke på etterbruket er også Oslo det klart beste alternativet her i landet. Vi må også huske på at Oslo er den eneste norske byen som er godt kjent i verden, og med utdelingen av fredsprisen gir byen et godt budskap internasjonalt. I tillegg er Oslo den eneste hovedstaden i verden som kan arrangere et vinter-OL, noe som er veldig spesielt, sier Børre Rognlien.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.