RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et siste strøk


De små kunstnerne står samlet. F.v: Synne (6), Halvor (2), Selma (6), Lona (6), Marius (2), Emil (6), Oskar (6), Mathias (4), Nora (6) og Sofie (3). FOTO: LINE RUNDMO
De små kunstnerne står samlet. F.v: Synne (6), Halvor (2), Selma (6), Lona (6), Marius (2), Emil (6), Oskar (6), Mathias (4), Nora (6) og Sofie (3). FOTO: LINE RUNDMO
I morgen, fredag, lukker Bjørnehjørnet familiebarnehage porten for godt. Barna takket for seg med en durabelig flott kunstutstilling.

NORDSTRAND: Heidi er en ivrig barnehagestyrer, som vet å engasjere barna. I likhet med de andre ansatte og ikke minst barna, går hun nå inn i sin siste uke som frittspaserende medlem av Bjørnehjørnet.

- Det blir litt vemodig, men jeg tror at jeg kommer til å se disse barna mye. Det blir jo veldig tett i en familiebarnehage, sier hun og nikker mot ti små barn i alderen 2-6 år.

Heidi har skrevet en bacheloroppgave i kunstformidling for barn, og da har hun selvsagt brukt barna i barnehagen sin som forsøkskaniner.

- Vi har besøkt alle de museene som har tilbud til barnehager, forteller hun og nevner Vigeland, Munch, Astrup Ferner, Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Barnekunstmuseet.

- Vi har studert skulptur og bilder. Noe av det vi stiller ut er etter inspirasjon fra museene, sier styreren.

Høy kreativitet

Barna har prøvd ulike teknikker, blant annet lagde de figurer med leire på Vigelandsmuseet. De har også malt på glassbyggerstein, tegnet, limt skjell og lignende de fant langs fjorden opp på en stor plate.

- Hva kan vi male på? Vi bruker det som fins. I vinter malte vi på snø, forteller Heidi.

I forbindelse med fokus på gjenvinning og kunst, har barnehagen fått sin egen skrotnisse. At barna er stolte er det ingen tvil om.

- Denne hadde jeg med, sier Nora og peker på smokken som er plassert i "munnen" på skrotnissen.

- Vi er opptatt av miljøvern og gjenvinning. Når vi er på tur plukker vi med oss ting vi finner. Barna har tatt med skrot hjemmefra for å lage denne gjenbruksfiguren, sier Heidi og peker mot den robotlignende karen på trehjulssykkel.

Inn i framtiden

Tegneserier og data har også stått på programmet denne våren.

- IKT er en del av den moderne barnehagen. Barna har hatt med seg digitalkamera med hjem og tatt bilder av ting de er opptatt av hjemme, forteller styreren, mens småtassene kjemper om å få vist fram sitt bidrag.

- Meg, meg! sier Selma og stormer mot sitt oppslag på veggen.

- Her har vi tatt bilder og tegnet rundt, forklarer seksåringen.

Hun er veldig glad i dyrene sine og kan skilte med både hund, katt og kanin.

Mathias på fire år peker på sin plakat. Han har blant annet tatt bilde av sin far.

- Pappa er han gærningen der, sier han og peker på fyren med rar grimase.

Små underholdnere

Heidi forteller at barna skal ha fremføring for foreldrene i ettermiddag. Da er det nemlig sommeravslutning i barnehagen.

- Vil dere synge nå? spør hun barna "sine".

- Jaaaa! roper småtassene og tar ivrig i mot hjemmelagde gitarer. Så marsjerer de mot noen trær med prangende kunstverk hengende fra en snor. Deretter åpner de gapet og lar det stå til.

- Mamma mia, here I go again....

Ja, de synger på engelsk! Wow, for en herlig liten flokk.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere